Wednesday, March 22, 2006

Voileipämeemi

Vaikken näistä olekaan ikinä oikein perustanut (eikös se näin kuulu sanoa aina näissä?) niin tämä tuntui hauskalta.
Voileipämeemi via RealistinenOptimisti.

Minkäslaisia leipiä sitä syödään?
Tumma leipä menee leivänpaahtimen kautta. Siihen voi/margariini, kumpaa sitten lääkärin pelossa uskaltaa. Metukkaa, paitsi ettei sitäkään uskalla syödä. Siiten juustoa ja joku vihannes. Kurkku on ainainen suosikki, ja Aromaattia niskaan.

Vaaleassa leivässä on enemmän variaatioita, tosin harvemmin tulee sitä syötyä. Lääkärin pelko näes. Silloin yksi wanha suosikki on voi/majoneesi, juusto, tomaatti, valkosipuli ja Aromaattia tähänkin. Mutta se tomaattivalkosipuli-kombo... hmmhn.
Nykyään olen opetellut syömään kinkkua leivällä, tosin se onnistuu VAIN sinapin avulla. Eli voi-kinkku-sinappi. Juusto optiona.

Uunileivissä on ihan kaikista paras voi-ketsuppi-metvursti/salami/chorizo/tms- pippuri-tabasco/chili/sriracha/tms-juusto ja uuniin. Pois tullessaan oregano päälle.

Voileipä ilman voita on jumalanpilkkaa ja pyhäinhäväistystä ja mitälie. Halutessa voin saa korvata jollain muulla. Niinkuin sillä margeriinillä.

Tuosta juusto päälle/alle kysymyksestä sen verran että jos on paljon semmoisia pieniä juttuja kuten esim. hillosipuleita tai paprikasuikaleita tai jotain, niin se juusto on kiva laittaa päällimmäiseksi, että saa hallittua leipää paremmin, mutta normaalisti juusto tulee alle, anteeksivain. Tuon Aromaatin käytön takia ei ole kiva pistää päällimmäiseksi. Koska 'Maatti tulee aina viimeiseksi.

Ja maksamakkara on parhautta myöskin, siitä halvasta pikkupötköstä Snellmannin Herkkumaksamakkaraa. Ei mitään ranskalaispateeta tai muuta karkeaa, vaan sitä pehmeätä tavaraa.
Ja voita alle. Aina maksamakkaran kanssa. Voita. Tai sitä Oivariinia. Mutta ei pelkkää maksista, ja mitään ei päälle, paitsi juustosiivun jos tuntee olonsa seikkailulliseksi.

Ainiin, juustot. Ihan ykkösenä on kyllä Kipparijuusto, on vaan kallista ja nopeasti hupenevaa tavaraa niin ei useasti viitsi ostaa.
Sitten tulevat nämä sulatteet, eli Koskenlaskijat/Mesikämmen/Olympia on herkkua kyllä.
Normaalisti joudun alistumaan kyllä kaikenlaisiin kevyt-hirvitys-edameihin. Voi minua raukkaa.
Tavallisiin Juustoihin en mene, niistä riittäisikin pälistävää ihan muihin juttuihin asti.

5 comments:

Timo said...

Tulin just syömästä, mutta taas rupes sylkeä erittymään... :-?

Äiti pistää kans voita maksamakkaran alle, mutta mun mielestä se on kyllä väärin.

Mikko J. Kalavainen said...

Itte oot väärin. ;D No joo, onhan se joskus kyllä kun tuntuu menevän valtimot tukkoon pelkästä ajatuksestakin. Mutta hyvä on hyvää, ja aika harvoinhan tuota loppupeleissä tulee ostettua, vaimo ei voi sietää tuota Jumalain Herkkua. Eikä Mustaa Makkaraa. Outo tyyppi se.

Mikko J. Kalavainen said...

Sitäpaitti Äiti on aina oikeessa. Varsinkin Sun Äitis...

Anonymous said...

Hehe. Onneksi olen jo syönyt, muuten olisi ollut ravattava jääkaapille kaluamaan onko siellä mitään mainitsemiasi herkkuja.

Maksamakkaran makuun käy suolakurkku.

Terkuin Halo Efekti

Rune said...

...kyllä herra Snellman tietää...