Tuesday, March 21, 2006

Rakentelua

Tuo madame Halkoefekti tuossa sanoikin jo tuosta Laivasta (linkkasin omaani, hyi minua!) että on "miehekäs näkemys verratuna omiin pehmoiluihinsa".
Siitähän se idea sitten lähti.


(Tässä pitäisi olla kuva, jota ei tule, kun paskabloggeri ei taaskaan anna postailla kuvia. Millään selaimella, Firefox, Opera ja Exploreri testitty. Menee hermot. Saako näitä migroitettua mitenkään järkevästi muille alustoille? Vai johtuuko kaikki tästä että mie aina yöllä näitä raapustelen? Onko siellä satamiljoonaa jenkkiä samoissa puuhissa? Menkää helvettiin sieltä, tehkää jotain järkevämpää!)

No ei lähtenyt, vaan jostain kameraläpyskän osto-oppaasta kultaiselta ysikytluvulta, nimittäin ajatus kertakäyttö (siis kierrätyskameran, kuten nykyään on poliittisesti korrektia ilmaista asia) kameran linssistä oikeassa kamerassa. Siinähän niitä duunissa tulee hajoteltua päivittäin, ja niitä linssejä lentelee jokapuolelle. Aikansa istua nökötti koneen nurkalla yksi linssi, Fujin kamerasta se oli muistaakseni.
Kun joku ei nyt kuitenkaan tiedä, niin se "linssi" niissä on muovinen tuommonen ehkä 7milliä halkaisijaltaan oleva kupera/kovera "linssi". Kun normaalissa nykyobjektiivissa on kai keskimäärin 10 linssiä viidessä erikseen liikkuvassa ryhmässä.

Metodi on tämä: Ota yksi (1) linssi, yksi (1) järkkärikameran runkotulppa ja vähän teippiä tai jotain muuta sitkeää. Niin ja joku terävä millä teet reiän runkotulppaan. Keskelle. Tai saa se olla sivussakin, taiteellisempia kuvia tulee.
Kiinnitä linssi runkotulpan reiän päälle, mie teippasin.
Ota kuvia.
Yritä tunkea niitä bloggeriin.

Lähetän sen kuvan ittelleni sähköpostilla töihin, laitan sen huomenna tuohon väliin.
Onpas turhauttavaa.

Edit: Noniin, sainpas lähtemään. Niin tuossa sitä hämyä ja pehmeyttä mistä oli puhe. Tämä tosin ilman jälkikäsittelyn ihmeitä. Loistavaa matskua, kukat ja muut pienet näyttää ihan kivalta. Tietenkin vain macro-hommiin, tarkennus taitaa olla muistaakseni jossain 15cm:n kohdalla. Jos saisi upotettua tuota linssiä lähemmäksi kennoa, esim. ihan peilin eteen se saattaisi tarkentua jossain ihmiskuvausystävällisemmässä kohdassa.
Vai tulisiko siitä vain laajakulmaisempi?
Tai jos olisi isompi linssi. Hmm...

Ainiin, yksi uusi Tilaaja. Tervetuloa!

No comments: