Tuesday, March 28, 2006

Ilouutisia.


Eihän tämä mitään merkitse muille kuin Jyväskyläläisille, mutta minulle tämä on Suuri ja Hyvä Uutinen.
Kreikkalainen Ravintola.
Voi jeesus että tuota onkin jo odoteltu. Naapurissamme (duunin siis) on ollut se Kiinalainen kiinni jo monta vuotta kai, ja aina on mietitty että mitäköhän siihen tulee tilalle. Pari viikkoa sitten alkoi pieni trafiikki tuossa ikkunan alla, työmiehiä ja työkaluja ja muita tarpeita. Alkoi spekulaatiot siitä että aukeaako siihen Kinkki takaisin vaiko eikö ja tuleeko joku muu.
Vaimon kanssa mietittiin että "oispas ihan parasta jos tulis Kreikkalainen, tai kunnolinen Japani-ravintola tai sitten oikein perinteinen pubi-ravintola". No se paras vaihtehtohan siihen näköjään tulee. Eilen noita teippejä alkoivat vedellä, ja kun nimi "Taverna Athens" kuoriutui teippisedän kätösistä, oli riemu melkoinen.

Mikä tässä on parasta? Kokonaismatka työpaikan ovelta tuon ovelle on jotakuinkin viitisen metriä. Voi jos sieltä saisi hyvää kahvia, ja ihkaehtaa kruunukorkki-retsinaa ja baklavaa ja hyvää horiatikiä ja keftedeksiä ja dolmadekset ja herratiesmitäkaikkea... kuola valuu jo!
Hymyilyttää kovasti, tien toisella puolella on erinomainen olut-ravintola Vihreä Haltiatar, ja nyt tuo. Pizzakebabbeja onkin täällä ihan tarpeeksi. Ei millään pahalla, muttei niitäkään känkkyjä aina viitsi syödä. Sitäpaitsi Kreikka on parempi kuin melkein mikä tahansa, ruokakulttuureista siis.

Eipä tässä muuta. Eikun laitan vielä pari fiilistelykuvaa parin vuoden takaa.

Kesä 2004, Kreeta, Häämatka. Kaikki tarpeellinen Mikolle. Keltainen Coltti 1.20€, Tupakit 1.00€, Rahvaan Retsina 0.80€ ja Leica M6 2200.00€

Kesä 2004, Kreeta, Häämatka. Retukka kelpasi myös Vaimolle.
Huomaa erityisen hyvä lomasää. 360 aurinkoista päivää vuodessa, "ihan varmasti paistaa elokuussa joka päivä aurinko", my ass.

3 comments:

40100 said...

Suhtaudun kreikkalaiseen ravintolaan ristiriitaisin, mutta avoimin odotuksin.

Viime kokemus sikäläisestä ruoasta on monenmonen vuoden takaa, jolloin olin hyvin "pieni". Silloin ei maistunut.

Silloin tosin ei arvostanut montaa muutakaan hyvää asiaa.

Sampsa Kaijaluoto said...

Hauskaa huomata ilmestyminen blogista. Tuonne pitää kyllä mennä joku kerta käymään.

Mikko J. Kalavainen said...

Sampsa: Tuleeko hiukan semmonen nolife-fiilis, kun pitää huomata oman kaupunkinsa tapahtumat näin netin välityksellä?