Monday, March 13, 2006

Camera Obscura

...makuuhuoneessa!


Ja lähemmin:Olipas hieno herätys, neulanreikäkuva seinällä, ihan ilman kameroita ja muita härpätyksiä!

Makuuhuoneen verhojen ja ikkunankarmin väliin jäi sen verran pieni rako että slitti-pinhoulihan siitä tulee. Edellisessä kämpässä näkyi kadulla kulkevat ihmiset makuuhuoneen katossa, ikkunan keskellä verhojen raosta heijastuvassa kuvassa. Jalat vaan heilu aina kun joku käveli ohi. Ekassa kerroksessa kun oltiin. Yllättävän synkälläkin ilmalla ne näkyi, mutta auringonpaisteella varsinkin kivasti. Jonkin aikaa kyllä mietin että mikä helvetti se tuossa on.

Mitähän se oli se rako, 3-4 senttiä. Siitä sitten laskemaan aukkonumeroa, polttoväliä vissiin joku 1500mm. Saa kyllä joku fiksumpi miettiä sitä.

Siis asiaa älyämättömille, tuo kuva on tietenkin ylösalaisin tuossa seinällä, kuten aina. Laitankin tähän vielä näkymän tavallisena kuvana, hieman selkeyttää tuota.Ja syntymäpäivä vielä kaiken lisäksi! Nyt saa onnitella, Haloefekti varsinkin huom.

Johan tuossa kollega sanoi että karkkikaupasta karkkilaatikko vaan kehitysaltaaksi, mutta sekin on ehkä mielestäni liian iso. Jospa sitten semmoisen jonkin mehukatti-kanisterin tai jonkin leikkaa kahtia ja siinä. Eipä sitä keskeytettä tarvii muutenkaan.


And the same in English.

What a splendid wakeup that was! A real live camera obscura on my bedroom wall, on my birthday morning. Lovely.
That's a slit-pinhole made by my curtains on the wall, in case you're wondering.
In my last apartment we had the same thing, just on the ceiling, you could see people walking on the street under the window. Legs swinging. Took me quite a while to figure out what it was.
The proper photo is the same view from the window.

And yes, those are icons in the corner, courtesy of my wife, who is an orthodox. The big ones are in the living room.

4 comments:

Rune said...

...onneks olkoon...otan osaa, niin se sinäkin vanhenet...

Anonymous said...

Onnittelut nyt myös säälliseen aikaan eli synttäripäivän aikana. Edelliset tulikin tunti 59 minuuttia liian aikaisin. :D
Terkuin Haloefekti

P.S. Niepin (ja holgaajien), sun ja mun lisäksi aikakin Vettis oli laittanut bloginsa sinne photoblogs.orgiin.

Näin sitä kansainvälistytään täältä peräkyliltäkin =D

Mikko J. Kalavainen said...

Eeenpä tiiä pitäsköhän ihan vittuillessaankin perustaa siloposkiLOMOswings.com tai jotain... nojoo.

PErhana kun luulin kun sanoit notta peräkyliltä että joku tästä kauniista jyskylästäkin olisi ollut, mutta innostuin kertakaikkiaan liikoja. Äh.

Anonymous said...

Jäi muuten äsken kommentoimatta noi kuvat. Toihan on mielettömän hieno ilmiö! Hyvä muuten kun laitoit ton näkymäkuvankin, muuten en olis varmaan hiffannut millään mistä noi värit tulee - mutta vertaamalla heijastusta valokuvaan oivalsin jutun. Hianoo!
(haloefekti edelleen)