Saturday, March 25, 2006

Tarpeellisia tavaroita.

Materiameemi.
Via WickedChild.

"Luettele 5-10 tuotetta, joita sinulta löytyy AINA kotoasi. Mieluiten tiettyjä tuotemerkkejä, ettei mene perustuotteiden luettelemiseksi ("joo, mulla on aina sukkia ja hammasharja kotona"). Kerro myös lyhyesti, miksi juuri listaamasi tuotteet / tuotemerkit."

Nämä on nyt semmoisessa järjestyksessä missä ne tulee mieleen.

1. Laphroaig. Tuo viskien kuningas. Tuskin kaipaa selittelyä. Koskaan en osta, aina jostain se pullo tulla tupsahtaa. *Koputtaaa puuta*

2. Heinzin Ketsuppi. Sanokaa mitä sanotte, parasta. Ja vielä nykyään siinä korkki-alaspäin-pullossa, "Easy-squeeze". Siinä se on insinööri ollut kerrankin hereillä. Ajatelkaa, ketsuppipullo jota EI tarvitse ravistaa, joka pysyy hyvin pystyssä korkillaan, EI vuoda, ja jonkin venttiilisysteemin ovat tehneet siihen, joka takaa että siihen korkkiin ei jää sitä tyypillistä ketsuppivallia sinne korkin alle. Se pysyy siistinä. On jumaliste ihmeellinen juttu.
Samoin kuin se että pikaisella Googletuksella en löytänyt Heinzin suomalaisia sivuja. www.heinz.fi ohjautuu oudosti saunalahti.fihin. Ei tajua.
Tässä tuotteessa on Köyttöliittymä kohdillaan. Terve vaan sullekin.

3. Cafe Najjar - kahvi. Kreikkalaisen kahvin valmistukseen. Jotkut harhaoppiset sanovat sitä Turkkilaiseksi kahviksi, mutta kyllähän sen kaikki tietää että näin ei ole. Valmistettu Libanonissa. Hmmh.
Kaikenlaisia kahvinkeittotapoja on meilläkin, muttei tuon ylittänyttä. Namnam.

4. Kodak Kodachrome 64-filmi. Niinpä. Monenlaista filmiä on aina vieläkin, mutta KR64sta pitää olla kokoajan. Ei mikään tuota oikein voi korvata, minun mielessäni. Jälkipolvillekin on jäätävä jotain. Kesä tulee ja ja tuonkin kulutus kasvaa, arvatenkin.

5. Lotus Soft EmboVessapaperi. Monia on kokeiltu, mikään ei ole niin hyvää, ja hintalaatu-suhdekin on kohdlalaan. Santapaperilla ei ole hyvä pyyhkiä ihmisen. Tämä on varmaankin yksi niistä viimeisistä asioista joista äärimmäisen köyhyyden iskiessä karsittaisiin.
WC-paperi on muutenkin naurettavan huono paikka säästää. Miksi jotkut viitsivätkään pyyhkiä takalistonsa johonkin kammotukseen, kuten esim. Lidlin halpispaperiin? Puolet kapeampi, yksikerroksinen ja karkea.
Not my ass.

No okei, onhan nuo jonkin verran kermaperse-osastoa, mutta minulle tarpeellisia tavaroita.
Jaa, sijalle kuusi tulisi tämä, vaikkei merkkiä olekaan.

6. Hillosipulit ja Oliivit. Nämä on nyt näitä viime aikojen uutuuksia, eli Asioita joita olen vasta oppinut syömään. Oliivit oikeastaan häämatkalla Kreetalla, kai sitten kun kerran sai kunnollisia (itsekasvatettuja) oliiveja, niin tajusi mistä niissä on kyse. Ja Hillosipuleihin en ole oikeastaan aiemmin törmännyt, kotona niitä ei koskaan syöty. Vaimon vanhemmilla on tapana ostaa joulupöytään hillosipuleita, ei niitä kukaan ole koskaan syönyt, paitsi Hilu-täti (tuo legendaarinen hahmo perheen menneisyydestä) aikoinaan, ja nyt ei ole ollut Hilukaan niitä syömässä vuosikausiin. Paitsi nyt minä sitten, vävypojalle maistuu kyllä.
Mitenkähän sitä on ennen selvitty?

Bubblin' Under: Eli työnalla noihin ylempiin liittyen: Tomaatti-Makrilli (purkissa). Tämä saattaa olla Jonkin Suuren Tarinan alkua. Saas nähdä. Ainakin se savustettu pippurimakrilli on ihan lyömätöntä.

7 comments:

PA said...

Tervepä terve.

Toinen juttu on tietenkin se, että joku saa kiksejä juuri siitä, että Heinzin alkuperäinen lasipullo on niin lohduttoman hankalakäyttöinen, ja haluaa ihan periaatteesta ostaa juuri sellaisia.

Mikko J. Kalavainen said...

Meinaatko että niitä saa jostain? Pitäisiköhän ihan kiusaksikin ostaa sukulaisille lahjaksi?

Anonymous said...

Ei siitä niin pitkä aika voi olla kun katselin sellaista kaupassa. Koska mieleeni iskostui muistikuva hetkestä jolloin olet paukuttanut nyrkillä lautasen yllä ylösalaisin olevan lasipullon pohjaa toivoen sieltä jotain tulevaksi - ja sitten kun sitä alkaa tulla, vähintäin puoli pulloa on jo valunut ennenkuin saat annostelun loppumaan. Masokisteille?
Terkuin Halo Efekti

PA said...

Kyllä niitä ainakin Saksasta saa, ja olen Suomessakin nähnyt muutama vuosi sitten. Olisihan se sääli, jos ketsuppi-ilmiö-sanan etymologia pääsisi unohtumaan, kun mokomat innovoivat parempia pakkauksia.

Mikko J. Kalavainen said...

Minähän se olen sitten kai tosiaan tehokkaasti onnistunut sulkemaan päästäni tuon lasipulloheinzin, kun en vaan muista nähneen ainakaan kymmeneen vuoteen niitä pulloja missään. Alitajuistako?

Rune said...

Siitä LIDLin vewssapaperista sellainen kommentti että sitä paperia löytyy 2-kerroksisena, 3-kerroksisena ja jopa 4-kerroksisena. Hintahan määräytyy tietysti sen mukaan paljonko on kerroksia eli 2-kerroksinen on halvinta jne. Minä kun olen tällainen niukkuudessa elävä persoona niin ois tietysti pitänyt ostaa halvinta mutta en halua että sormet painuu persvakoon, joten ostin sitä 3-kerroksista ja ei ole ollut moittimista, hyvin on toiminut mutta niin kun sanot rulla on turhaan kapee. Ai niin, tähän vessapaperiostoon osallistui tietenkin kaikki Hourulan taiteilijat. En kirjoita tätä sen takia että jotensakin erityisesti suosisin LIDLiä, pois se minusta, tulipahan nyt vaan ostettua tällä kertaa sieltä...

herneet said...

Mikään ei ole enää pyhää. Embo on "uudistettu ja parannettu". Testiin meni tietty heti -- oma takalistoni kun ei muuta tuotetta lähelleen halua.

Laatu: huonompi
Rulla: 10 % kevyempi kuin vanha (oli 110g, nyt 100g)

Eli niin kävi kun nykyään tuppaa käymään. Tuotetta huononnetaan ja sitten laitetaan pakettiin ylistäviä adjektiiveja jonoon; ja nostetaan hintaa.

Ai että ku risoo!!!