Sunday, January 10, 2010

Neulanreikää vaihteeksi


Fotomik PH-1
Nro. 100
Neilikka
17.3.2007

Voi luoja. 2007.
Tänään olen kaiken touhunnan ohella juoninut Fotomik PH-1stä. Polte ottaa kuvia olisi huima. Itseasiassa otinkin kaverin jo esille tänään, mutta kaikkien filmikasettia kiinni pitelevien gumminauhojen sudden and total failure muutti suunnitelmia.
Ebay ei auta minua nyt, olen etsiskellyt jo jonkin aikaa mahdollisesti samanlaista takasysteemiä kuin noissa oikeissa laakakameroissa, muttamutta. Ei tunnu löytyvän. Tai onhan noita, mutta Graflokkiperän syvempi sielunmaisema ei vaan ota auetakseen, ei ainakaan ilman omin kätösin tapahtuvaa tutkimista.

Taitaa mennä ns. rautakauppa-osastolle tämä projekti edelleen. Käytiinkin jo tuossa Andrein kanssa Starkilla, katselin niitä kulmarautoja millä tuokin kamera on jytkytelty kiinni. Nyt siellä oli semmosia pieniä ja siroja, olispas ollut hieno kuule semmosilla laittaa tuo kasaan.
Mutta sieltä ne on kai jotkut keksittävä, sitä semmosta reikärautaa ja joku siipimutteriviritys kai tuloillaan sitten, anskattoony.

Ja hittolainen Panasonicin GF-1nen leviää. Kapalla on, ja nyt Kyle Cassidykin oli nitkahtanut. Ehkä sitten kun GF-2nen tulee saattaa mullakin olla mahdollisuuksia semmoiseen.

2 comments:

Anonymous said...

http://craigmod.com/journal/gf1-fieldtest/

Tuolla oli ihan mielenkiintoinen juttu tuosta GF-1:stä. Onneksi itsellä on näitä killuttimia niin paljon, ettei toista digivehjettä tarvitse vielä haikailla toviin.

Vaikka olisihan se ihan kiva... mutta kyllä sellainen konkreettinen nega on aina poikaa ;)


-Vitja

Mikko J. Kalavainen said...

Juu tuon(kin) olen lukenut kyllä. Noo mutta näitä tulee ja menee, keskitytään nyt vaihteeksi noihin isompiin negoihin.
Ainiin, ja kiitos Laukun puolella annetusta avusta tähän liittyen.