Wednesday, January 27, 2010

Kääntyykö sivu?


Täytekuva Berliinistä
3.12.2009

Tajusin vaan tuossa aiemmin, kun olen nyt tätä edellisen postauksen asiaa (digi vs. filmi vs. kamera) että olen omistanut zoom-linssin filmikamerassa viimeksi kai joskus 90-luvun puolivälissä. Semmoisen yleiskuvaukseen sopivan siis, tuo 80-200mm on ollut aina, mutta sen käyttö on niin vähäistä että sitä ei voi oikein laskea.
Digikamerassa taasen on ollut aina zoomi. Kompaktissa on, D70Sssä oli, D200sessa on, D3sessa on jne.

Erikoista. Vaikuttaakohan se mihinkään? Enpä tiedä.

Erityisen mukavalta kyllä tuntuu nyt se että jotenkin on ikäänkuin päässyt vähän kiinni tähän valokuvauksen syrjään taas. Kuvat näyttää kivoilta, mielessä kuplii juonia, tekisi mieli ottaa kuvia. Tehdä jotain.
Ihanaa.

Vanhatkin kuvat on parantuneet, tässä puolivuoden (no okei, kahden ennui-vuoden) aikana otetuista kuvista on löytynyt muutama ihan asiallinen ruutu, esimerkiksi nyt ne Berliinistä valitut kuvat. Pitäisikin varmaan käydä nyt kaikki nuo Ison Dönerin (No jos New York on Iso Omena, niin Berliini on kai sitten Iso Döner?) kuvat läpi ja poimia sieltä jokunen määrä. Vaikka kirja. Ja nettigalleria. Voiko netti-näyttelylle pitää avajaiset?

Onko tässä nyt suunnanmuutoksen merkkejä ilmassa? Tuulen suunta muuttuu? Kääntääkö se uuden sivun? Vieläkö tästä voi tulla jotain?

Uskoisin.

4 comments:

lauranen said...

Nettinayttelyn avajaiset pidetaan tietysti Twitterissa. BYOB? I'm in, nayttely kiinnostais!

Jose said...

Menee nyt ohi aiheen, mutta menkööt. Hienoa muuten, että olet palannut bloggaamisen pariin!

Kaipaisin Nikon-ammattilaisen mielipidettä aiheeseen mikä runko korvaamaan D70s:ää. D90 taitaa tällä hetkellä olla se D70s:n kehittyneempi versio, osaatko sanoa minkälainen kapistus on kyseessä? Lähinnä ajan takaa sitä onko D90 hintansa väärti vai pitäisikö sijoittaa rahat johonkin muuhun. Kalliimman hintaluokan rungot mun on toistaseks unohdettava, ellei sitten hommais esim. D200:n käytettynä.

Mikko J. Kalavainen said...

Ei haittaa aiheen ohitus, ja kiitos.

D90nen on tän hetken se D70stä vastaavin runko, kyllä. Alkaa olla jo jonkun hetken vanha kapistus, mutta mitään huhuja korvaajastakaan ei ole liiemmälti kuulunut. Nikonilta on tulossa tällä viikolla (?) uusia kameroita, joten mikään ei ole mahdotonta. D90S olis aika looginen odotus, tai sitten jotain ihan muuta.

D200sen omistajana, ja D90stä hyllystä töissä räplänneenä en lähtis kyllä enää käytettyyn D200seen, D300nen ennemmin sitten. D90nen kun tekee hitusen parempaa kuvanjälkeä, taitaa itseasiassa edelleen pitää pikkukennoisten kameroiden piikkipaikkaa DxOMarkillakin.

Jos ei sikakiire ole, odottele helmikuun puolenvälin yli ainakin. Tosin D90nen on aika hyvin halventunut tässä viime aikoina. Seuraaja kun tulee niin voipi loppua hyvinkin äkkiä saatavuus sit taas.

Jose said...

Ihmettelinkin vähän kun huomasin et D90 on esitelty joskus loppukesästä 2008 jo. En onnistunut mistään löytämään infoa milloin uusia malleja tulee, mut odotettavissahan se oli. Mikään tulipalokiire asian kanssa ei tosiaan ole, yks hääkuvaus pitäs toukokuun lopussa hoitaa ni sillon toimiva runko ois aika jees. :) Tuo nykyinen kun tahtoo turhan usein tehä puoliks harmaita/magentoja/syaaneja kuvia tai vaihtoehtoisesti tiedostovirheitä niin et kuvaa ei saa lainkaan auki.

Kiitos vinkeistä, jään nyt odottelemaan uusia kamerajulkistuksia ja mietin sen jälkeen sijoittaako uuteen vaiko ostaa D90 jostain loppuerästä halvemmalla. Rajala ainakin näytti myyvän 18-105mm objektiivilla varustettua hippasen alle tonnin hintaan.