Friday, January 22, 2010

Huomio!

Seuraa tiedotus.

Olen aloittanut Kirjan. Kuvallista materiaalia hyväksikäyttäen julkituon Itseäni.

Pieni asiahan tämä on, ei mitään julkaisijaa tai kustantajaa, omakustanne siis, pienpainatus Print On Demand-tyylisesti.


Neulanreikäkuvista teen, näillä näkymin 45-50 kuvaa tulee. Plus tekstiä sitten kanssa vähän, saa nähdä miten tässä luovaksi käydään. Kuvat on jo valittu, muutama varakuva ja muutama mahdollisesti karsittava kuva kanssa. Seuraavaksi kirjoittelen tekstilöitä samalla kun odotan testikirjaa tulevaksi yhdestä paikasta, kun en ole vielä päättänyt missä opuksen teetän. Parin paikan välillä arvon vielä, ensisijaisesti Blurb Ameriikoissa. Kilpailijoina täällä kotosalla katsastettakoon tuo Eirin uusi kuvakirja (jonka testikirjat siis ovat jo matkalla töihinpäin), ja Kuvatkirjaksi.fi.
Noihin Ifoloriin ja Fotonettiin en taida lähteä lainkaan aiempien huonojen kokemusten johdosta.

Kysymys kuuluukin nyt että pitäiskö näitä ihan myytäväksikin ajatella vaiko ihan vaan omaksi ilokseen? Onkohan tämmöiseen kiinnostusta?
Kertokaapa.

9 comments:

Erkka Piirainen said...

Aina kannataa kokeilla :) Eli myyntiin vaan :) Tsekkasitko jo lulu.comin?

Erkka Piirainen said...

Niin tarkennuksena, että Lulun kautta voi hoitaa myös on-demand -myyntiä.

Skrubu.netin Pekka myy siellä kalentereitaan, kommentoi varmasti paikan politiikkaa jos kysyy.

Mikko J. Kalavainen said...

Lulusta olen kuullut vähän kehnoja kommentteja noista valokuvapuolen-jutuista, tekstinikkarithan sitä kyllä kehuu varsin estottomasti.

Mikko J. Kalavainen said...

Toisaalta pni on kyllä asiamies.
Ehkä kalenteripuoli on eri?

Mikko J. Kalavainen said...

Plus että ne on vähän kalliimpi, photobookki oli perushintaan 20 sivunen plus sitten per sivu lisähinta, eiks se niin ollu?

Timo said...

Tuollainen suoratilaus tosiaan olisi aika kätevä tapa hoitaa.

Neulareikäkuvat eivät suoraan kuulu omaan nykyiseen kiinnostusalaan, mutta kannattaa panna valmiista kirjasta vähän jotain näytenurkkaa ja vaikka sisällysluetteloa jne niin katon kyllä läpi tilanteen sitten.

Kuvakirjana käytin itse tstulostus.fi paikkaa ja oman ensikokemukseni raportoin näin tuossa aika hiljan.

Mikko J. Kalavainen said...

Timo: Mielenkiintoista. Tstulostus näyttäisi kannen ja sidonnan perusteella samalta kuin muutama muukin, ja vaikka kuvanlaatu olisikin vaikka miten hyvä, noita kansia ei minun kirjaani tule.

Tokihan kunhan taittoa ja sensellaista alkaa valmistua niin päivittelen varmastikin niitä tännekin, ja viimeistään sitten kun on valmista niin mainos tumpsahtaa kyllä.

Kapa said...

Laatua olen saanut Fotobuch.de -nimisestä firmasta. Jälki on ollut tasaisen hyvää.

Suosittelen. Tulevat parissa viikossa kotiovelle.

kapa

Mikko J. Kalavainen said...

No mietinkin että mikä se oli se firma mitä sä kehuit Laukun puolella.
Ehkä teen yhden jokaisella, perustaitto tuohon tulee sen verran minimalistinen että kehtaa tehdä kolmestikin jos ei samasta pdfstä saa vääneltyä uudestaan.