Saturday, July 07, 2007

Mopokuume

Tahtoo:

Honda Ape


Honda Gorilla


Tuttu ja turvallinen Honda Monkey.

Huomaatteko nimien hienovaraisesti valitun aihepiirin...? Gorillan ja Monkeyn syvimmäistä eroa en kyllä ole keksinyt, satula on kyllä Gorillassa hienompi. 50siä ne molemmat kuitenkin on, ei noista jaappaninkielisistä spekseistäkään oikein selvinnyt mitat ja painot. Tuo Ape sen sijaan on Manasta väännetty "aikuisten versio", mikä tuntuu näin suomalaisesta näkökulmasta melko hassulta ajatukselta. Ja näyttäähän se hassulta, juu-u.


Honda Benly/Dream/CD50, ei näistä ota selvää Erkkikään.


Honda Benly 50S


Honda Super Cub

Hulluinta näissä on se, että nämä on kaikki vuoden 2006/2007-malleja. MIKSI näitä ei voi tuoda Suomeen? En suostu uskomaan että Suomessa ei ostettaisi 50-kuutioista mopedia, joka EI näytä teiniskootterilta? Vai onko niiden kaikkien pakko sitten olla Vespoja ja samalla hemmetin kalliita? Häh?
Mie niin siellä Kreetalla (joojoo, tulee sitä juttua, kunhan kerään kasaan kaiken vaan) ihastuin tuohon Cubbiin, niitä on joka paikka pullollaan siellä. Ja Suzukin versiota aiheesta, Birdie, oli melko tuttu näky kanssa.
Haluunhaluunhaluun. Eikös tuota Wanhaa Kunnon Manaa tee joku niistä kiinalaisista tehtaista nykyään? Semmonenko pitää ostaa jos kelpais Apinapyörä, joka ei ole koinsyömä valmiiksi? Niinpä kai. Tai sitten ostan Kuismalta sen mopon mikä sillä on, kun kuitenkin kohta isomman ostaa... Hmm, siinäpä idea.

Toistaalta onhan niillä tämä Zoomer, tätä tuodaan ainakin Englantiin nimellä Honda Ruckus, jotain kummaa viehätystä tässäkin...

Honda Zoomer/Ruckus

Tai sitten tämäkin on hieno.

Honda Chaly

Ja kaikista pahinta tässä on se, että nämä oli vain Hondan tarjonnasta.

Tai ei, ei se ole edes pahinta. Pahinta on nyt se, että minulla ei ole sitten minkäänlaista tarvetta mopolle. Ei sitten yhtään mitään.

...

Voih.

8 comments:

B_a_s_e said...

Ah, Honda Monkey, tuo teinivuosieni uskollinen ratsu! Ei voi löytää pahaa sanottavaa, ei sitten millään. Hiljainen, tehokas, luotettava, tyylikäs, legenda. Kaikillahan pitäisi olla mopo jo pelkästään niiden taloudellisuuden takia, naurettavan pienet käyttökustannukset! Huippunäppärä kaupungissa, viileä ajaa kesähelteillä, parkkipaikkoja riittää, kantaa ostokset puolestasi! Aion kyllä hankkia jossain vaiheesa mopon ja Honda on ehdottomalla etusijalla. Kiinalaisiin kopioihin (Jingcheng ym.) kun ei kannata luottaa. Oikeesti. Kokemusta on.

Noista kuvista Zoomer/Rucus teki vaikutuksen, ottaisin heti. Chaly muistuttaa erehdyttävästi venäläisvalmisteista(?) Stellaa tosin hieman uudistettuna versiona.

Mikko J. Kalavainen said...

Oi Stella! Hieno peli, ja venäläinen vielä! Tuommonen mulle kanssa!

Mikä hitto mua nyt vaivaa?

B_a_s_e said...

"Mopo ikä koko ikä" -syndrooma. Mopokuume tulee n. 15v sykleissä, 15, 30, 45 ja 60 ikävuoden paikkeilla. Sulla on nyt tuo toinen aalto tulossa. Minulla on sama vaihe menossa. Jonkun pärisevän pelin hankkiminen on ainoa, ei hoito- mutta lievityskeino. Voithan tietenkin yrittää sinnitelläkin, mutta sitten keski-iän alkuvaiheilla se tulee taas. =D

Mikko J. Kalavainen said...

Niin, tässä on nyt vielä sekin että mullahan jäi se eka sykli välistä... Kenties se ottaa nyt kiinni.

B_a_s_e said...

Se tulee nyt sitten varmaan tuplana. Ilman jäitä.

Markus Puustinen said...

Tommonen Honda Ape ois kyllä mahtava!

Tare said...

Skyteamilta löytyy Manki-kopioita. Noillahan ne päristeli Suomesta Gibraltarille ilman ongelmia.

http://www.mopo.fi/jincheng/

Mikko J. Kalavainen said...

No hemmetti, niillä on ollut hieno DAX-kopio, mutta ei enää... Ärh.
http://www.mopo.fi/jincheng/10