Monday, July 16, 2007

Ilosaari ja Holga

Nonniin. Nyt on Rokit rokittu, ja työn ääreen paluukin jo tapahtunut.

Varustuksena oli, kuten aiemmin kerroin, Lomo ja Holga ja tykötarpeita. Kas kuvia tässä.


Ennen rokkien alkamista on tietenkin hyvä piipahtaa puistossa pojan kanssa. Samalla voi koeajaa kameraan ja herkistää liipasinsormea. Kas noin.


Säätiedotuksista huolimatta keli oli lauantaina loistava, aurinkokin paisteli alkuunsa oikein lämpöisesti. Siis Rentolavalle päin, siellähän niitä hippejä tanssailee. Päälavan edusta tosin aika hiljaisen oloinen.


Niin niitä hippejä siinä.


Joku istui vieressäkin, tässä ei aukeri paistele tosin, taitaa olla sunnuntailta tämä.


Ei se ruokakaan aina kovin hyvää ollut, alareunassa muuten Itse Kuvaajan varjokin.

Kuten kuvista näkyy, Holga toimii suunnilleen niinkuin sen pitääkin, joku sinnikäs valovuoto siinä nyt on, tuommoinen ovaali kaikissa kuvissa. Sisäpuolelle teippiä, siellä on ne pari pyöreää reikää vissiin mistä itkee nyt.

Ruokana Holgalla oli 160stä Fujin NPSsää, viitisen vuotta sitten päiväyksensä menettänyttä tosin, eli aika loivaa ja varmaan hitaampaa kuin uhoaa olevansa, 80-100 varmaan todellinen herkkyys. Salamalaitekin oli, ainakin tuossa ekassa kuvassa ihan selkeästi ollut kiinni ja päällä.
Näköjään satkulla riittää noin lähikuviin ihan kivasti.

Itse festareista pikainen tiivistelmä tässä.

Paras Keikka: PMMP. Ihme homma. Tytöt veisasi niin että tukka meinasi lähteä päästä, tämä tuli ihan puun takaa tämä. Ja kummasti se hivuttautuu aina vaan punkimpaan päin tuo musiikkikin noilla.
Lavaesiintyminen täyden 11 pisteen arvoinen suoritus, kiitoskiitos. Yleisö mukana ihan hulluna.

Toka Paras: Tiktak. Ja taas. Siistiä soitantoa, onnistunutta huudatusta, ja ainahan se kuulostaa hyvältä kun muutama tuhat ihmistä laulaa biisejä mukana. Toimii.

Kolkkia ja nelkkiä ei osaakaan enää sanoa, Terror oli kova, niin oli Disco Ensemblekin, ja ne jatsirynkytykset, Dalindeot ja muut. Profeetta ja Uusi Maailmanuskonto, Suhinators, The Slackers, mitä yhdistääkin seuraava aihe.

Rentolavan kaikki reggae/ska/räp-pläjäykset toimi paikan ansiosta loistavasti, siksipä;
Paras Kokonaisuus: Rentolava. Ei siihen kovin paljoa kyllä tarvita, rentoa musiikkia, isänmaantoivot ja hevisankarit loisti poissa-olollaan, ja olihan siinä se rantakin. Ei voi valittaa.

Pienin Yllätys: HIM oli ihan paska. No ohhoh sentään, ei mikään suuri ylläri kyllä ollut. Osasin aavistaakin tällaista, mutta hei, edes pientä yritystä vois olla kuitenkin. HIMin edellä esiintynyt PMMP sai aikaan vielä kovemman kontrastin kunnollisen esiintymisen ja puhtaan laulun avulla. Ei näin jätkät, ei näin.

Paskin Bändi, ikinä: Scorngrain. Ei hyvä hemmetti mitä sontaa. Livenä vielä kamalamman kuuloinen. Ja oikeasti, mustavalkoiset naamameikit ja pakkopaita ei vaan oikeasti toimi. Ei.

Ainiin, Viikate oli viihdyttävä, tuli mieleen taas se kulunut juttu siitä että onko Kaarle suomen Hetfieldi? Jos perus-Metallica-metalli on jotenkin erityisen Amerikkalaista musiikkina, niin eikös silloin Viikate olisi suunnilleen suomalaisten kulttuuripuitteiden lomassa Metallica? Johan nuo näyttääkin samalta, paitsi Kaarlella on komeemmat pulisongit.

Sonata Arctica muuten saa Huonoin Pukeutuja-palkinnon, vaikkakin Scorngrain on edelleen kova kakkonen. Vittu, ukko oli hakenut jostain Kappahlin akkojen osastojen alelaarista liian isot valkoiset reisitaskuhousut, ja liimaillut jotain lisärimpsuja niihin. Eikä se lyhythihainen-pitkähihainen-tpaita yhdistelmäkään ihan parhautta ole. Varsikaan jos on semmoinen pieni huivi kaulassa, että joutuu tosissaan tiiraamaan että "Onko sillä saatana oikeasti mattinykäspoolopaita päällä?"

Nyt loppuu työaika, lisää juttuja ja kuvia kunhan saan tuolta kamerasta viimisen filkan ulos, ainakin jäi holgailun ensitunnelmat kertomatta, ja Lomon kohtalo. Heihoi.

2 comments:

-gf- said...

Kun noita Holgakuvia alkaa putoilemaan enempikin, niin kannattaa liittyä holgarocks yhteisöön jossa julkaista kuvia. Tarjolla etuja kursseista ja jopa oma Holgarocks spostiosoite. Toki esille voi laitaa saitinpuolelle muillakin kameroilla otettuja kuvia, ainoana ehtona on että kuvataan filkall. Foorumilla julkaistaan myös digikuvia ja puhutaan täyttä paskaa paskasta, asiasta ja asian vierestä.

Mikko J. Kalavainen said...

Juu mie liityn kyllä, kasvatan ensin partaa vähän vielä... ;D