Monday, July 30, 2007

Hei. Olen Mikko, Herrasmieskuvaaja, melkein.

"Herrasmieskuvaaja, eli taiteellisiin päämääriin pyrkivä valokuvauksen amatööri"
,sanoi Herra Emerson joskus piktorialistien aikaan.
Tässä tapauksessa siis tarkoitetaan sanalla "Amatööri" sitä parempaa, alkuperäisen "amateur"-sanan tarkoittamaan "rakastajaa".

Tämän tiedonjyväsen tarjosi herra Petteri Kivimäki pro gradu-tutkielmassaan "Sattuman Kuvia - Neulanreikävalokuvaus ja sen asema suomalaisessa valokuvataiteessa", Jyväskylän yliopisto, Taidehistorian laitos, 2002. On se itekin tästä tainnut joskus mainita, mutta hyvä juttu se on siltikin.

Neulanreikäjuttuja sen verran tähän että äsken kuvasin pari Hiljaisuus-testiä, uutta filmiä niin ei oikein tiedä mitä tapahtuu. Kunhan kesätyttö tulee ruokikselta takaisin niin pääsen kehittelemään noi.

Ja ainiin, loma kun alkaa 13.8, viikko vain tosin, suuntaan Ilomantsiin Suhalle mökkeilemään, kokeillaan kuinka pitkään mies jaksaa oluella, grillimakkaralla, paistetuilla perunoilla ja ruisleivällä.

Siellä on sitten pimiö piharakennuksessa nyt, suurennuskonetta ei vaan taida vielä olla. Mutta neulanreikäkuvien pinnakkaisia tulee postikorttipaperille ilmankin, jeejee, auringonvalolla valotellaan vaan, tai pöytälampulla! Harrasteloma. Jos vaikka kerrankin ehtisi jotain.


Laitetaan nyt vielä Holgailuakin vähäsen tähän kun kerran noita tuossa on. Puistosettiä edelleen, koskas sitä työssäkäyvä perheenisä nyt muulloin ehtisi kuvaamaankaan.

3 comments:

Antti Vettenranta said...

nämä sun holgakuvat on eri hienoja!

Mikko J. Kalavainen said...

Jaha kiitti!

Antti Vettenranta said...

En toki tarkoita etteikö muilla kameroilla otetut olisi myös :P