Saturday, March 03, 2007

Tuluppaani


Tulppaaneja pitäis kuvata lisää. Nämä on vähän liian dramaattisia. Tuoreita pitäis saada. Valkosia. Ja yrittää tosissaan.

Jos vaikka kokeilis vähän valaistakin. Nää on olkkarin pöydällä pallolampun alla, taulun otin seinältä pois että tulis siisti tausta, mutta alakulman tuolinselkä ei sitten etsimestä näkynytkään. Sen verran on tumma se etsin.

Mistähän se johtuu että nämäkin oli helpommat kuvata filkalle kuin digille? Yashican TLR lähilinsseillä, rulla vanhentunutta värinegaa sisään ja kaikilla aukoilla kuvat, ja sit muutama yli- ja alivalonen ruutu loppuun.
Digillä piti ottaa pystyä ja vaakaa, valkobalanssia ja valotusta, salamaa suoraan ja heijastettuina, pehmennettyinä, läheltä ja kaukaa, macrolla ja ilman. Varsia ja kukkia, ylhäältä ja alhaalta. Helvetisti ruutuja ja missä ne on? Kamerassa vielä. Sielläpä juuri. Saavat jäädäkin, mulla on tota yli-ikästä NPSää vielä jonnin verran jälellä.

Tulppaanit muuten käy haisemaan ihan hiton pahalle kun ne jää ruukkuun lojumaan. Miksi?

2 comments:

Markus Puustinen said...

Tulppaaneja on kiva kuvailla. Minä kokeilin niihin tällaista: http://www.markuspuustinen.com/index.php?entry=entry070203-204206

Mikko J. Kalavainen said...

Aijuu, tuon olenkin jo nähnyt aiemmin, noi on oikein kivoja kuvia kyllä. Joskohan kokeilisi itekin.