Tuesday, March 13, 2007

Greenpeacestä vielä

Jatkoa tuohon alempaan vuodatukseen siis.

Armas Vaimonihan kirjoitti jokseenkin tulikivenkatkuisen sähköpostin ViheriälleRauhalle, joka sitten poiki yhteydenoton sieltäpäin, soittivat nimittäin seuraavana iltana.

Ilmeisesti tuo mainos on jakanut Piissiläisiäkin kahtia, oli kuulemma ollut ihan liki ettei käytetty. Olivat pyytäneet mainosideoita monilta (näin sanoivat) tahoilta, yksi ainoa oli tullut, eli tuo. Eikä ollut sitten maksanut mitään.

Hienoa toimintaa sinänsä että oikeasti luetaan niitä palautteita ja reagoidaan, aika pitkään ne jutteli puhelimessa. Vaimon kanta ei tietenkään muuttunut, eikä varmasti GP:nkään, mutta hatun noston arvoinen suoritus siltikin.

Tämä tästä tällä kertaa. Kyllä meillä kuitenkin kanava vaihtui taas eilen illalla aika vauhdilla kun alkutahdit tuosta mainoksesta tuli. Ei o kivaa vieläkään.

4 comments:

erkka said...

Oho. Harvemmin kuulee, että palautteesta soitettaisin perään :o

Kommenttini aikaisempaan merkintääsi taisi kadota bittitaivaaseen, joten sanelenpas sen tähän uudelleen.

Mainos oli kyllä aika rankka, vaikkakin pidin sitä onnistuneena. Omaan mielikuvaani vaikutti se, että katselin sen viherrauhan sivuilla ilmastomuutos mielessä ja symboliikka alkumetreiltä asti auki kirjoitettuna.

Telkkarissa tuo olisi sen sijaan tullut liian yllättäen ja olisin itsekin reagoinut varmaan kielteisesti.

Tuollaiset pätkät antavat tehoa esimerkiksi tilaisuuksissa, joissa keskustellaan ilmastonmuutoksesta. Kun yleisö on viritetty oikealle taajuudelle, niin he näkevät viestin oikeassa kontekstissa ja hyvässä lykyssä shokkiefekti auttaa asenteen muutoksessa.

Mikko J. Kalavainen said...

Joo. Oikeassa paikassa varmasti toimiva mainos. Mutta CSI:n mainostauolla... Ei.
Mainos itsessäänhän on hyvin tehty, teknisesti siis. Ja onhan ipana ihan MAHOTTOMAN söpö. Mikä kyllä vain pahentaa kokonaisuutta.

Anonymous said...

Minäkin katsoin sen Greenpeacen omilla sivuilla virittäytyneenä tulevaan ja ilmastonmuutoksen valmiiksi huolestuttamana.

Koska tenava on tosiaan äärimmäisen söpö - shokkiefekti väärässä yhteydessä (kuten telkussa) esitettynä on varma. Silti en menisi Louhimiestä tämän (tai muunkaan tuotannon) perusteella kehumaan ohjaajana jotenkin erityisen hyväksi.

Terkuin Halo

Mikko J. Kalavainen said...

No älä nyt. Paha Maa oli oikeasti hyvä. Tosin oliko siinä tapauksessa ohjaajasta kiinni on sitten eri asia.