Friday, March 02, 2007

Hajanaisia ajatuksia

Pirteää? Ei liian.

Mulla on ollut pää kipeä nyt reilun viikon. Ei oo oikein kivaa.

Nettisivujen suunnittelijat pitäisi hirttää. Varsinkin ääliöt jotka tekee mustat/tositummat pohjat ja kirkuvan valkoisen tekstin siihen. Sattuu saatana silimiin. Ei oo kivaa. Piti oikein tarkistaa tää blogi etten ollut sama idiootti, onneksi en. Tämmönen harmaa vielä menee.

Jotenkin tosi nihkeetä. Ei oikein huvita nyt mikään.
Tänään olisi sitten Jyväskylän Infernon avajaiset, ei kyllä tän pään kanssa huvita oikein lähteä. Työhuoneen sohvan nurkkaan ja Lostit pyörimään vaan. Kuivahedelmiä ja limukkaa. Ja muutama Bura-Capsi.

Sikareitakaan ei oo viittiny ajatella edes kun ei oikein tuo maku- ja hajuaisti ole palautuneet kolmen viikon flunssakurkku-setistä. Lisäksi se nenäsuihke tuntuu sekoittavan kaiken ja pitkäksi aikaa.

Miksi Makuunissa on KAIKKI muut TV-sarjat dvd-bokseina hintaan 6€/3vrk, paitsi tietysti se Housen 2. seasoni, joka on normaalihintaisena dvdnä, sisältää reilut 5 ja puoli tuntia tavaraa? Pitkään mietittiin että kantsiiko vuokrata, että kun kahdeksan jälkeen vasta ehtii alottamaan niin aika pitkä veto on edessä, 8 jaksoa katsoa. Kun ei sitä seuraavana päivänäkään ehdi kuitenkaan duunien jälkeen töllöttää.
No kokeiltiin sitten kuitenkin. 11 minuuttia ja 19 sekuntia kesti se ilo, sitten jämähti dvd-soitin. Levy ulos, meinasi silmät tippua kun huomasin miten naarmuinen levy oli. Ja kakkoslevy VIELÄ naarmuisempi. Syytän pehmeästä muovista tehtyä slimmikoteloa, joka on ihan satavarmasti syyllinen. Onneksi uskoivat etten minä ollut levyjä telonut.
Niin, tottakai se oli se ainoa kappale tuossa keskustan ainoassa Makuunissa kyseistä levyä. Pitäkää tunkkinne saatana.

Eilen soitti "lehtimyyjä". Olen kuulemma osallistunut johonkin kyselytutkimukseen (joo, osallistun about kaikkiin mihin pyydetään, ne on kivoja), siitä "palkintona" saisin jonkin lehden ilmaiseksi. Noh, ainoa mikä kiinnosti edes vähäsen oli MikroPiltti, tai mikä HIHI-maalima se nykyään nyt sitten onkaan. 10 kuukauden jakso, määrä-aikainen, eikä jatku automaattisesti kestotilauksena. Kuulostaa hyvältä, ilmatteeks, miksei.
Joopajoo, "tähän ei tule muuta maksua kuin käsittely/lähetyskulut (tms.), 1.50€/vko, eli 39.00/11kk. Mitä vittua? Eikös sen pitänyt olla ilmainen, palkinto?
Ja tuleeko se lehti sitten joka viikko? Ei tule. Kun kerran kuussahan se ilmestyy.
Siinä vaiheessa sitten sanoin että joo ei kiitos, en neljääkymppiä maksa jostain mitä en tartte. Täti yritti vielä: "Mutta kyllähän sä tajuat että tää maksaa 6.90€ irtonumeroina, että miten paljon halvemmaksi tämä tulee!". Joo-o, 1.50€ x 4 = 6.00€/kk, eli ihan sen 90 senttiä.
Mitä helvettiä, tuo ei ole oikeasti mitään muuta kuin tyhmien kusetusta, apinaa koijataan taas minkä ehditään.
Olin sen verran jäässä tämän pääni kanssa etten ihan kaikkea tajunnut avautua sille tädille. En ymmärrä. Miten helvetissä se on ilmainen palkinto jos se maksaa saman verran kuin tavallisesti tilattuna?

Saatana mua ei nyt huvita taas yhtään mikään.

Aijuu, armas vaimo osti toissapäivänä puolisen kiloa lehemän sisäpaistia pihvien muodossa. Sokkarin lihatiskin kivat tädit veti ne siitä mureutuskoneesta läpi, mikä näyttää pienoisversiolta niiltä koneilta millä ajellaan kaatopaikkoja tasaiseksi, näiltä Tanoilta:


Tai siis tietty noilta rullilta tuolla pohjassa.
Mutta se lihahan oli oikein hyvää! Ja halpaa! Kuin makkara! Tai ainakin vähän kalliimpi makkara. Tervetuloa uudelleen, ei sitä sisistä aina voi syödä.
Jotain positiivistakin.

Ja ensi viikon loppupuolta voi oikein odottaa, Appiukon kanssa reissuun perjantai-aamuna, sunnuntaina takaisin. Helsinki-(Lohja)-Salo-Turku-Hämeenlinna-Jyväskylä roadtrip. Siinä on kuvauskeikkaa Uspenkissa ja Hämeenlinnassa ja Doisneauta Helsingissä ja Arno Rafael Minkkistä Salossa ja tuttuja ja vähemmän tuttuja (Turku ja mahd. Lohja) ja tietenkin sikaria ja juomistakin varmaankin vähän joka välissä. Ei taida kuitenkaan Piano-tehtaalle Paraisille aika riittää. Harmi sinänsä, mutta Helsingissä tietenkin Havanna-Aittaa pitää käydä haistelemassa ja Töölön Sikaripuodista ostelemassa ja Behnfordsilta Twinkiesit ja Pop-Tartsit ja Blueberry-pancakemixit ja miksei Akateemisen valokuvakirja-osastoakin voi raidata hieman. Jos ehtii siis.

Kamalasti tekisi mieli hypätä autoon ja ajella Ilikseen Suhan saunaa lämmittämään. Sepä vasta olisi kivaa. Tai kelpaisihan mulle mikä vaan muukin puusauna nyt. Pari pulloa kaljaa (Urhoa kiitos. Tai Auraa) ja makkarapaketti (Campingiä tietysti) niin johan se mieli paranis. Stressinpoistoa joo. Niin vois sit saunoa kanssa eikä vaan lämmittää.

EDIT:
Tuli niin negatiivissävytteinen posti että pitää nyt lisätä vielä tuosta pojasta tämmönen kuva. On se niin herttanen suurimman osan ajasta kuitenkin.

Jestas mikä sikaniska. Tän perusteella saattais luulla etten ole oikeasti ihan tyypillinen nerd-kynäniska. Saattais. Luulla.

EDIT2:
Onhan se sen verran kitistävä vielä että tietenkin sitten kun sen National Geographicin on vastikään tilannut niin nyt niillä on kampanja että kun tilaa lehden niin saa Mag-Liten taskulampun kaupan päälle. Mä olisin halunnu semmosen. Perkele.

Mut toisaalta taas viimein joku myy eBayssä just sitä kameralaukkua mitä oon jo jonkin aikaa kytännyt että tulis. Kun kesäreissun varustus on jo päätetty niin pitää olla sopiva kassi sit kanssa. Eli Domken (enpäs kerrokaan mallia lällällää), mustana, canvaksesta tehtynä. Reissuunhan lähtee mukaan Leica ja linssit, ja joku pikkunen digiräpsy, joka korvaa sekä D70sen että Olympuksen Mju-2sen. Kun ois kiva että on joku pikakamera (eli digi), ja pikkukamera, eli myykakkonen. Ja jos otan sen järkkärin mukaan niin sit on pakko ottaa peruszoomin lisäksi ainakin 35mm f/2nen ja 80-200mm f/2.8 ja salama ja MicroNikkori ja... sitten se kassi onkin ISO ja painava, kun en ilman Leicaa lähde.
Viime reissullahan oli Leica ja Mju-2, ja se pikkukassi mikä silloin oli matkassa osoittautui ihan inauksen liikapieneksi, ja rumakin se on kuin mikä. Joten nyt on huuto sisällä, ette perkeleet osta pois sitä. Mä TARVIIN sen. Oikeesti. Kun ei Billinghamiin ole varaa.

1 comment:

erkka said...

Monien lehtien kohdalla irtonumeroiden ostaminen saattaa tulla kestotilausta halvemmaksi, sillä erikoishintaisia numeroita saattaa olla 2-3 kertaa vuodessa. Huonohan niitä on ennakoida, mutta kuitenkin.

Minä jäin kaupassa kuolaamaan läppärilaukkua, jossa olisi pehmustettua tilaa kahdelle (2) kannettavalle virtalähteineen + muulle elektroniikalle. Järki astui kuvioihin kolme metriä ennen kassaa.