Saturday, September 01, 2007

Piis ja silleen. Taikka turpiin.

Suhalla. Viimeinkin, ekan työviikon jälkeen. On tätä odotettukin.
Pakko sanoa että vaikka kuinka ankeaa on ollut tää viikko tuolla uudessa duunissa (lukeekohan tätä joku sieltä? Jos lukee, niin terve vaan, voidaan näistä alkaa keskustelemaan sielläkin, kunhan kysytte.), niin on tämä tämän muuttoasian arvoista.
Tosiaan, töiden jälkeen tänään vähän ruokaa ja kamat kasaan lainakodissa, ja Prisman kautta 40 minuuttia autoilua, ja tämä autuus odotti. Aurinko vähän paistelee, ukkonen paukkuu jossain lähellä, muttei nouse päälle.


Olutpullo auki, *tsup* vaan HolgaRocksilaisille, ja metsään seisomaan. Sitten pianpian pienet puut hakkaamaan ja nuotio tulille, aurajuustopekoniherkkusieniä, valkosipuliöljyllä siveltyjä perunoita, samaan soosiin kesäkurpitsaviipaleet ja tokihan makkaraa, Campingia tietenkin.
Alkoi vähän siinä vettäkin sataa, ei haittaa, sadetakkia niskaan ja kyyköttämään rillin äärelle.

Savua silmissä, savua lasissa (no Laphroaiggia tietysti), ja hiljaista. Ei tarvitse miettiä mitään, mutta saa ajatella kaikkea, jos huvittaa. Joku kanalintu vieraili siinä selän takana, ei näkynyt kyllä. Appiukko arveli että saattoi olla Pyy. Parempi pivossa kuin jne. Venäjälle ja kauas Itään lentäviä lentokoneita kohisee pään yli, pitääkin hommata joku Jane´s Guide to Cargo-planes ja kiikarit niin voi bongailla noitakin. Isoja vehkeitä, ja usein.

No ne kunpparitkin sain, Prismassa oli nyt hyllyt väärällään Kontioita. Oi miten hyvät ja hienot ne on, ja toimii Teppohousujen ja villasukkien (lahkeet sukissa luonnollisesti) kanssa kuin taika, sen kuin hyppää saappaisiin sisälle ja ulos.


Tuossa kuvassa vielä Kaupunkilaishousut, siis farmarihousut. Jotka on pannassa täällä Pohjois-Karjalan metsissä, niin kuin laulukin sanoi.

Hankintalistalla on vielä se emalimuki, josta voi juoda aamukahvit ja iltaviskit. Ja se halpismora, ettei tarvi toisten puukkoja häpeillä sytykkeitä vuollessaan. Niin ja se jakkarareppu, Tokmannilla oli hemmetin hieno teddykarvapäällysteisellä jakkaralla varustettu yksilö, mutta kakskytyhdeksän euroa oli sillä kertaa liikaa.

Jotenkin olen ottanut avosylin tämän mökkielämän vastaan, kenties jopa liioitellenkin. en jaksa vaan ottaa tästäkin stressiä, haluan vain nauttia. Hassua tämä vanheneminen.

Huomenna luvassa reissua kirkonkylälle (en tiedä miksi, mutta Mammaa kai käydään ainakin katsomassa), josta tämänkin aikoinaan maailmalle paukautan, ja sitten pimiöintiä. Kävin äsken laittamassa patterin lämpiämään, ehtii vedet ja kemiatkin lämmetä käyttötiloihin kun edellisenä iltana laittaa lämmöt päälle.
Joku hetki sitten (tai kuukausi, tai jotain) tilatut filkatkin löysivät tiensä eilen perille, joten nyt on mitä Fotomik PH-1selle syöttää. Hihuu, sanon minä.

Ainiin, tänäänhän voi jo sanoa että "Ensi kuun jälkeen on jo marraskuu, että se on talvi niinku ihan nyt." Hmm, ei toimi ihan samalla tavalla kuin maaliskuun eka päivänä...

Täytyy myöntää että ainakin täällä on huomattavasti kivempi olla näin myöhään loppu"kesästä", tai ihan alkukesästä. On noita hemmetin itikoita ja paarmoja ja muita perkeleen pörriäisiä (tosin paarmoja en ole tänä vuonna nähnyt yhtä ainoatakaan, hmm...) nimittäin sen verran legendaarisen paljon täällä (terveisiä vaan häissä olleille!), että ei oikein ole hauskaa kesähelteillä olla tässä pihassa. Ennemmin silloin kaupungissa ja rannalla vaikka jos ei muuta keksi. Mutta nyt, kun ei surise korvissa koko aikaa niin oi hemmetti miten on mukavaa rapsutella tuolla ulkosalla. Joo, ei o lämmintä enää, mutta sehän on vain pukeutumiskysymys.

Alkaa uni painaa silmää sen verran että savettelen tämän ja mene tuonne askisohvaan unille. On muuten sekin niin mukava unipaikka että, jotenkin turvallisemman tuntuista kun on pienet reunat sängyssä. Tuo sohvahan kuulemma saadaan meille kunhan muutellaan, ei tarvi ostaa rumaa ja huonosti tehtyä kallista sohvan rotkaletta Askosta tai muualtakaan sitten. Tästä pitää kai tehdä ihan oma postinsa, eli "Sohvan ostamisen sietämätön keveys", tai jotain sen suuntaista.
Mutta nyt sinnepäin, vettä pulloon mukaan niin ei oo aamulla paha olo sitten.

Ja sikaritkin tuossa polteltiin, miulla viimeinen (!) Trinidad Reyes, moitteeton yksilö tällä kertaa. On ne nuo Extraptikät Sampotikut kätevät ja miellyttävät sikarin sytyttämiseen.

No nyt lörpöttely sikseen, ja näkemiin. Good night, and good luck.

No comments: