Tuesday, January 23, 2007

Myönnetään.

Minua on taas vedätetty. Taas.

Niinhän sitä taas kuvitteli että kaupasta saisi jotain hyvää valmiina. Herätti noi uudet "eitäysinmauttomat"-tuotteet mielenkiinnon.
HK Potku.
Ensin koe-ajoin ne lihapullat. 2.90€/purkki, sisälti jonkun verran lihapullia. Ehkä viidenneksen siitä mitä saa puolella rahalla kun ostaa lihapullapaketin. Okei, arvelin että ne on jotenkin maustettuja. No eihän ne ollu. Mukana seuraa pieni haarukka jolla ei tee mitään, ja purkki dippikastiketta, joka oli varmaankin saman konsernin jotain mexico-dippiä. Ihan jees, tosin sitä oli siinä purkissa kenties 15ml, samaa tavaraa saa isomman purkin parilla eurolla. Paha maku jäi suuhun, "Mummon lihapullat" on huomattavasti parempia.

Myöhemmin ajateltiin että "no tuossahan on tuommonen kuponki millä saa kaksi yhden hinnalla, nythän voi kokeilla uudestaan". Kaupassa oli sitten noita samoja lihapullia, ja kananugetteja samaa sarjaa.
No ne "nugetit" sitten. Vitut mitään nugetteja ollut nähnytkään, broilerilihapullia uudelleen muotoiltuna ja kai jotenkin päällystettyinä, purkissa luki että "panerointi" sisältää jalapenoa. No sisältihän se sentään. Dippinä saman oloista cheddar-jalapenokastiketta kuin santamaria/oldelpaso/rainbow/pirkka-purkeista löytyy, tosin hieman löysempänä, eli vedellä jatkettuna. Joo tulinen joo, mutta vittu, kourallinen broileripyöryköitä, ja hintalapussa luki 3.69€. Ei helvetti. Ja tähän ei saa edes sitä hauskaa haarukkaakaan.

Muita makuja en suostu kokeilemaan, ne "makkarat" on siis prinssinnakkeja, ja kuka helvetti haluaa syödä chickenwingsejä mikroaaltouunissa lämmitettynä? Ei kai kukaan.

Puhumattakaan että ei noista edes tule maha täyteen, epämääräisen öklö tosin tulee kun on syönyt purkillisen jo valmiiksi ällöttäviä broiskupullia. Kyllähän me kaikki tiedetään mistä lihasta nää valmistetaan, eikös? Vinkki: Ei ole rintafilettä. Löytyy ylempää eläimestä nämä lihat.

Loppukaneettina sanonkin että huijaustahuijausta, HK Paska on lähempänä totuutta. Tai kai se "Potku"kin pitää paikkansa, tässä tapauksessa vaan tuote potkaisee kasseille ja nauraa räkäisesti että "gotcha!"

7 comments:

Erkka said...

Samaa saarnaa on kuulunut niin monelta taholta, että taidan itse jättää suosiolla kokeilematta.

Mikko J. Kalavainen said...

No en ihmettele. Miten HK kuvittelee että tämmöiset menestyy? Kyllä siihen vähän muutakin tarvitaan kuin hauska mainoskampanja ja mukahienot pakkaukset, kun sisältö on samaa tavaraa kuin isommissa paketeissa, kalliimmalla tosin.
En tajunnut että nämä menee samaan kastiin kuin ne valmiiksi kuutioidut HK:n Siniset.

Sonja said...

Vaikutat kulinaarisesti turhautuneelta.


Haha.

Antti Vettenranta said...

En oo noita potkuja testannu, mutta tossa "saman konsernin" tuotteissa piilee varmaankin vinha perä. Olin joskus nuorempana apparina yhellä tuttavalla joka kuskasi HK:n tuotteita kauppoihin. Siellä tehtaalla kun muutaman kerran kävi, jäi nenuun sellainen tietynlainen HK:n haju, joka on aistittavissa lihiksistä, mikropizzoista ja muista tuotteista. Oikeesti se jauheliha on kauhottu samasta saavista kaikkiin eri tuotteisiin, tai ainakin siltä tuntuu.

Eineksistä parhaat on mun mielestä finduksen ateriat, jotka on halpoja ja hyviä. Sen lisäksi pyöreään törppöön pakattu thai-ruoka jonka merkkiä en nyt muista. Molemmat pakkasesta.

Halo Efekti said...

Ansiokas tilitys eineistä.

En ole ostanut noita, enkä osta. Jos olisi aikaa ja jaksua pitäisi joka päivä väsätä alusta asti itse joku ateria. Keitot olisi meitsin ruumiinrakenteelle oivallinen valinta, mutta kiireisenä työläisenä sitä useinkin sortuu kaikenlaisiin valmispöperöihin vaikka inhoankin sitä "teollista" makua mikä yhdistää kaikkia niitä.

Noita en ole kokeillut mutta kokeilin tässä kolme makua Findukseksen paistovalmiista Bistro-aterioista (pakastealtaasta). 1."Mustapippurilla maustettu jauhelihapihvi, punaviinikastiketta ja perunagratiinia. Lisäksi keltaista ja oranssia porkkanaa sekä romanopapuja." 2."Naudanjauhelihapihvit kermaisessa herkkusienikastikkeessa, lohkoperunoita ja paprikaa. " ja
3. "Grillattuja jauhenlihapihvejä mausteisessa barbequekastikkeessa. Lisukkeina lohkoperunoita sekä keltaista ja punaista paprikaa."

Hieman vähemmän teollinen se maku oli kuin tavallisesti ja hinnaltaan 1,89 (tarjouksessa) per satsi että eihän se kokeilu kalliksi tullut. En nyt kuitenkaan menisi suosittelemaan.

Antti Vettenranta said...

Finduksen "kananpoikaa bearnaisekastikkeessa" on ihan kokeilemisen arvoinen pika-eines.

Mikko J. Kalavainen said...

Nyt puhutaan asiaa, Finduksen Bistro-sarja todellakin on miltei ainoa syötävä "pika"ruoka mitä lähikaupastamme saa. Varsinkin hintaansa nähden. Omat suosikki tuo Halonkin mainitsema grillipihvi, ja toinen on se punaviinikastike-juustoperunat-pihvi. Niissähän on jopa ihan OIKEITA kasviksiakin!
Ja Sonja, olen kulinaristisestiKIN turhautunut.