Friday, January 12, 2007

No johan nyt

Hyppään kelkkaan jo nyt, ennenkuin tätä asiaa puidaan toista päivää iltapäivälehdistössä:

Nikula, Idols2007 ja Uskonto.

Ilta-Sanomat: "Jone Nikula ärsyyntyi"

Mikähän siinä on että nämä tietyt uskovaiset AINA purevat itseänsä omaan jalkaan?
Lainaanpa koko "uutisen" tähän, kai se on sallittua kun sanoo että lähteenä Ilta-Sanomat ?

Jone Nikula ärsyyntyi Idolsin uskovaisista
12.1.2007 07:01

Oululainen Markus Pätsi joutui eilen esitetyssä Idols-ohjelmassa Jone Nikulan hampaisiin kerrottuaan harrastavansa laulua seurakuntanuorten rivissä.

- Olen helluntailainen, niin kuin viime vuoden voittaja Ilkka Jääskeläinen, Pätsi ilmoitti tuomariston edessä.

Nikula kommentoi Pätsin ilmoitusta kipakasti.

- Se ei välttämättä ole sulle kunniaksi, kun ottaa vielä huomioon, että Michael Jacksonkin on harras uskovainen, niin teillä on aika paljon noita mustia lampaita joukossa, Nikula heitti.

Pätsi myöntää, että Nikulan ohjelmassa heittämä kommentti jäi vaivaamaan.

- Jone yritti laittaa kapuloita rattaisiin ottamalla uskontoni puheeksi. Mutta sanon edelleen saman, minkä ohjelmassakin: jokainen pitäköön huolen omasta vaelluksestaan, Pätsi pohtii.

Nyt Nikula täsmentää, ettei uskovaisissa ole vikaa ihmisenä.

- Hyvin käyttäytyvää jengiähän se on. Ongelma lahkolaisissa on vain se, että he saavat ääniä uskonsiskoilta ja -veljiltä suorituksen tasosta riippumatta. Se vääristää kilpailua.

Oman henkilökohtaisen mielipiteensä uskosta Jone Nikula tekee selväksi.

- En pidä uskonnoista, enkä uskonnolla ratsastamisesta. Minusta se on vastenmielistä ja tylsää.

Tämän päivän IS:ssä uskovaiset laulajat kertovat jyrkät mielipiteensä Jone Nikulan lausunnoista. Muun muassa Ilkka Jääskeläinen kertoo Jonen kritisoineen hänen uskonnollisuuttaan jo viime vuonna.

Parhaillaan kanadalaisessa sairaalassa rajusta vatsataudista toipuva Ilkka Jääskeläinen, 25, on tuohtunut Jone Nikulan uskonasioihin liittyvistä kommenteista.

- Jos Jonella itsellään on ongelmia suvaitsevaisuuden kanssa, eikä hän pysty pohtimaan näitä asioita muiden näkökulmasta, niin hän on joko ateisti tai muuten ihan pihalla. Jone sotkee nyt sellaisen asian Idols-kilpailuun, joka ei siihen kuulu, viime vuoden Idols-voittaja lataa.


Niinpä. Kukahan sen uskonnon otti puheeksi? Nikula vai Pätsi?
Ja että jos ei näe uskonasioita Helluntalaisten näkökulmasta, on joko ateisti tai hullu? Eli ateisiti tai Helluntalainen? Hauska analogia.

Jonehan ei ole sotkenut Idols-kilpailuun mitään asiaa joka siihen ei kuulu, vaan nimenomaan kilpailuun kuuluvan asian, eli tuon uskonveljien ja -sisarten tuoman äänimäärän joka ei todellakaan liity suorituksen tasoon. Laulukilpailuahan se haittaa jos mikä.

Voi hyvänen aika.

Edit: Kommenttilukutaidottomille tiedoksi: Erkka näki hyvän pointin:
""jokainen pitäköön huolen omasta vaelluksestaan" Hihhih. Jos kaikki uskikset todella ajattelisivat noin, niin ei meidän ovikello soisi paljon harvemmin :D "

Niinpä. Jospas Hellikset ja Jehovat ja Buddhat ja Zenit ja Katulähettelijät todellakin vain pitäisivät huolen omasta vaelluksestaan... Niin saattaisi Nikulakin pitää. Ja saattaisin minäkin.

12 comments:

erkka said...

Pätsi: "jokainen pitäköön huolen omasta vaelluksestaan"

Hihhih. Jos kaikki uskikset todella ajattelisivat noin, niin ei meidän ovikello soisi paljon harvemmin :D

Mikko J. Kalavainen said...

"Jokainen pitäköön huolen omasta vaelluksestaan, ja vähän muidenkin"

lauranen said...

Joo ja "olen helluntailainen, niin kuin viime vuoden voittajakin" - tamahan oli ihan selkea yritys nimenomaan ratsastaa uskonnolla, mitenkas se paasi Patsilta katevasti unohtumaan iltapaivalehdelle tuntoja tilitellessa? Vitsi mika aalio. Ja kuka on Jone Nikula?

Mikko J. Kalavainen said...

Ainiin kun siehän et Laura näitä näekään.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jone_Nikula

Kas siinähän se napakka yhteenveto onkin. Tuon ulkopuolelta voisin sanoa että Herra Nikulan asenne tuossa tuomarointi-tehtävässä on jokseenkin jykevä, useasti kuitenkin hyvän maun sisällä.
Eli jos ajattelet Simon Cowellin ja Kotiteollisuuden Hynysen (paitsi ethän sä tätäkään tiedä... öh) välimuodon niin olet lähellä.
Tommonen hevi-äijä.

SusuPetal said...

Hehheh, ateisti ja ihan pihalla.

Siis allekirjoittanut(tai tässä tapauksessa yllekirjoittanut)

Helena said...

Ei voi kun ihmetellä. Miksi se piti ko laulajan mainita, en ymmärrä. Iltasanomilla on oiva taito otsikoida asiat just päälaelleen kun mitä ne aluperin oli. Pysykööt kaukana meidänkin ovelta.

lauranen said...

Eli siis tasta artikkelista ja muustakin netista loytyneesta tiedosta paatellen Jone Nikula nayttaa olevan hyvien puolella :)

Mikko J. Kalavainen said...

Nimenomaan näin.

chi said...

Hyvä Nikula! Aika hyvin sanottu toi Jackson -kommentti. Meinaskohan Nikula, että se viime kertanen voittaja voitti sitten uskonsisarten - ja veljien äänillä? :O

Hyvä kirjotus, löysin blogisi sattumalta. =)

Halo Efekti said...

"Joko ateisti tai muuten ihan pihalla", niinpä niin - tämä lienee kyseisen artistin ja yleisemminkin lahkolaisten näkemys suvaitsevaisuudesta?

Ahdasmielisiä fundamentalisteja. Jos nykypäivänä pohjaa maailmankuvansa alkukantaisten ihmisten uniin ja kirjallisiin sepustuksiin, niin...Jonen kommentissahan ei ole mitään väärää.

Anonymous said...

"Ahdasmielisiä fundamentalisteja. Jos nykypäivänä pohjaa maailmankuvansa alkukantaisten ihmisten uniin ja kirjallisiin sepustuksiin, niin...Jonen kommentissahan ei ole mitään väärää."

Ok. Tässäkin vielä sanon: "Hän (Jone N) on joko ateisti (iltalehdessä paljastautuu myös ateistiksi - ja ei pidä uskonnoista) tai muuten vain pihalla (uskosta)."

Niin. Siinä teille selitys. Eihän siinä mitään ahdasmielistä ole eikä loukata ateismia itsessään. Jonelle siinä puhutaan ei atesteille.

Anonymous said...

Jostain syystä Jonen asenne ei sovi ihmisille, vaikka Jonehan on juuri tällainen "perussuomalainen" jos otetaan stereotypiat käyttöön. Ei puhu turhia, mutta kun puhuu, sanoo miten ajattelee. Eikä yritä loukata ollenkaan (sen näkee selvästi jos on puolikaskin aivo) mutta väki on niin herkkää.

Jone on ihana. Ei muuta voi sanoa.