Thursday, January 04, 2007

Joulua vielä.

Ja mustavalkofilmauksen taikaa. On se ihmeellinen yhdistelmä, Leica M6, 35mm Summilux ja Ilfordin HP5. Kattokaa nyt tuotakin, oikeassa reunassa on tuo säälittävän heikko kattolamppu (joka tuossa näyttää keskivertoa kirkkaammalta stadion-valonheittimeltä), pöydällä on kynttilät ja vasemmassa reunassa ikonien tuohukset. Miten hyvin ne nuo tuohuksetkin riittää, ja kaikki kirkossa käyneet (kunnollisessa kirkossa siis) tietävät että ne nyt ei varsinaisesti mitään ulkoroihuja ole... Olisiko tästä tullut digillä mitään?


Tämän siitä saa kun on puoli sukua ns. kirkollisuuden ammattilaisia, ei tarvitse lähteä Joulunakaan kirkkoon, kun kirkko tulee paikalle.


Samasta tilanteesta, tämä siis jouluaattona Suhalla, tuo allaoleva Appiukon kuva. Jotenkin mie tykkään kovasti. Rajaustyökalua ehkä pitäisi näyttää hiukan kyllä.


Kuorokin löytyi omasta takaa, puolet koulutettuja ammattilaisia, yksi harrastaja ja yksi tuleva ammattilainen. Kanttoreita siis. Ei hassumpaa.
Peittoaa sivumennen Jyväskylän kirkon peruskuoron mennentullen, ei millään pahalla. No saattaa olla kuuntelijan korvassakin oma painotuksensa.

Ainiin tämä viimeisen kuvan muistan, 90millisellä 1/4 osa sekunti. Viereiset ruudut on terävät kanssa. TIEDÄN ettei oli pysynyt järkkärillä. Kaikki ainakaan.

3 comments:

Antti Vettenranta said...

Ai jumatsukka näitä kuvia.. Tunnelma välittyy loistavasti!

Ja "vaarallisiakin" vielä, rupes heti tekeen mieli Leicaa..

Mikko J. Kalavainen said...

Älä mieti liikaa, rahaa kouraan vaan ja kamerakauppaan! Kyllähänä nyt Image-kust-kuvaajalla Leica pitää olla! Holga ja Leica, mikä epäpyhä allianssi. Mulla on vaan Lomo ja Leica. Häpeän.

Antti Vettenranta said...

Ei kyllä nyt pysty rahoja irrottamaan. Hypistelin joku aika sitten EP-kamerassa R8:aa, mutta ei taida olla ihan sama asia.

Jonain päivänä..