Tuesday, August 01, 2006

Pannuista ja ikävästä.

Hahaa, SusuPetal on aika tapaus, ja oikeassa, varsinkin Armaalle Vaimolleni luettavaksi tämä:

http://susupetal.vuodatus.net/blog/184217

Ja KissaMau kyseli eilisestä pannu-ostoksesta, niin tässäpä lisää.

Siis tuommoinen, mutta tietenkin pyöreä ja ilman parila-raidoitusta. Mutta kaatoreunat on molemmilla puolilla. Eli toisinsanoen ainoa mikä ostamassani on samaa on tuo kahva, joka siis on valurautaa myöskin.

Meni ihan pieleen tämäkin siis. Nojoo.

edit:
Niin siis oli eilen tuolla Lidlissä taasen Brassihäränsisäfile tarjouksessa (18.90€/kg), ja sehän tarkoittaa sitä että Meidän Perhe lähtee ostoksille. Tällä kertaa vain kaksi lötkärettä, 1.7 ja 1.8 kiloa. Niistä pienempi menee appiukolle, isompi on jo osittain syöty ja osittain pakkasessa odottamassa huonompia aikoja.
Niin, siinä veistä teroitellessa mietiskelin että "perhana, minikrippipusseja ei ole tarpeeksi", että kauppaanhan se on lähdettävä. No samalla ajattelin, kun palkkapäiväkin oli justiinsa että nythän minä sen uuden pannun haen. Anttila siis kutsui, Ronneby Brukin 27cm-halkaisijaltaan oleva valurautapannu sattui silmään aiemmin viikolla. 17.90€ maksoi, ihan perusmallia siis, ilman hienoja puukahvoja ym. Nyt kelpaa paistella.
Ruotsalaiset taitavat jotain tuon valuraudan päälle tajuta, aiempi parila-mallinen pannu on samaa merkkiä ja taitaa olla morttelikin, ellei sitten jokin muu ruotsi-merkki ollut. Mutta Svenssoni se on sekin sukujuuriltaan. Outoa.
Ostapa kotimainen versio tuosta niin maksaa Hackmannina varmasti reilun seittemänkymppiä. Mikähän siinäkin on.

3 comments:

kissamau said...

elikkäs Anttilaan käy tämän pannunostajan tie.. kiitokset vaan vinkistä..

ehdin jo melkeen käydä epätoivoiseksi, kun kaikissa bongailemissani pannuissa oli uunia kestämättömät kädensijat.. mikä on vääryys, koska jos paistaa lihaa, niin se pitää voida laittaa samassa astiassa uuniin paistopinnan ottamisen jälkeen..

vaikkakin itse syön nautani yleensä barbaarimaisesti vertatihkuvan raakana, mutta kananhan tossa voi kätsästi esiruskistaa ja lykätä sitten uuniin kypsymään.. kaatoreunat on plussaa..

SusuPetal said...

Hmm, vastuu on kyllä sitten viestin tuojalla, hahhah.

Mikko J. Kalavainen said...

No joo, pihvin kuuluu olla raaka tai medium-miinus maksimissaan, mutta jos on esimerkiksi se isompi pää siitä fileestä (tai paistin pala tai...) niin ei sitä oikein pelkällä paistolla saa kunnolliseksi. Ja kyllä se paranee se liha kun se sen pari minuuttia saa olla lämpimässä joka tapauksessa.