Wednesday, July 05, 2006

Pisnes as juusual

Joskus sitä ihmettelee että mistä niitä sikiää.

Niitä. Juuri Niitä.

Asiakkaita. Niitä Asiakkaita.

Kaikki aspa-työssä olevat tietävät Ne. Ne joista jälkikäteen ihmettelee että kuinka ihmeessä Ne ovat päässeet tuossa liikenteessä hengissä liikkeeseen asti. Jos ei lainkaan mitään kulje päässä.
Turistilla oli oma kokemuksensa taas josta avautui.

http://turisti.blogsome.com/2006/07/03/im-with-stupid/

Niinpä. Ja meillä on ihmisiä jotka hampaat irvessä haluavat Kuvat Tunnissa, kun ikkunassa niin lukee. Ja sitten niitä tullaan hakemaan joskus ensi viikolla.

Tai ne kiireelliset. Joille pitää olla heti kuvat, eilen viimeistään. Siinä rullassa on sitten kahdet joulut ja tytön rippijuhlat ja lakkiaiset.

Tinkijät on oma lemmikkiviholliseni. Mikähän siinä hinnastossa on niin hankalaa? Jos se jauheliha maksaa Anttilassa 1.99€/kilo, niin sehän perkele kanssa maksaa sen euro-ysiysi, eikä esimerkiksi 1.29€/kilo, vaikka se ei Anttilalle maksaisikaan 10senttiä enempää.
Valokuvathan tietenkin pitää saada ilmaiseksi, ja työstähän ei makseta. Eipä tietenkään. Nythän on ne tietokoneet, kliks vaan.

Kameran ostajista löytyy hauskoja joskus, sitä jengiä joka tietää mitä tavara maksaa. Meille. Ja sitten se on meidän tietenkin myytävä asiakkaalle samaan hintaan. Kun netistäkin saa. Jepjep. Mee sinne nettiis potkimaan niitä renkaita ja sotkemaan digijärkkärin kennot. Mene jo.
Ei tule ikävä.

8 comments:

Johanna said...

Kylläpä kuulostaa tutulta! Voisin tuohon listaan lisätä vielä ne asiakkaat, joiden pitäisi omasta mielestään saada alennuksia vain siksi, että ovat AINA ostaneet kameransa meidän liikkeestä ja tuoneet filminsä AINA kehitettäväksi juuri meille. Kaikki ne kaksi kameraa viimeisen 20 vuoden aikana, ensin filmi- ja sitten digikamera. Filmejä on kehitetty ehkä 1-2 vuodessa ja digiin siirryttyä kuvien teettäminen on jäänyt kokonaan. Eh.

Mikko J. Kalavainen said...

NIIN! Ja MIKÄ niillä digijärkkärin ostajilla on kun KAIKKIEN on ihan PAKKO ottaa se linssi irti ja kurkistaa sinne sisälle, hurjimmat yrittää laukaistakin kameran. Mitä v^^^ua?
Tai sitten ne keiden on saatava se tikikamera kun ei ole tietokonetta tai hajuakaan että mitä sillä kameralla sitten tehdään. Sitten ne kuvaa niitä räpsyjään sillä pienimmällä resoluutiolla (kun mahtuu enemmän) ja ihmettelee miten huonoja kuvia tulee. Ei saatana. Mutta kunhan on enemmän mekapikseleitä kuin naapurin Erkillä. Just.

Anonymous said...

Mutta minäpä ostinkin kamerani sulta ja vaikka se ehkä maksoikin vähän enemmän kuin netissä, sain sen heti kouraan. Ja kun seuraavana päivänä kameran kanssa oli ongelma, myyjäliike ystävällisesti auttoi. Kyllä tämän jälkeen asiakas tiesi mistä oli maksanut. -TK

Johanna said...

Tuosta megapikseliasiasta tuli mieleen eräs asiakas, joka käytti pikseli-sanan sijaan pikkelssi-sanaa. "Miten paljon tässä on niitä megapikkelssejä?" :)

Mikko J. Kalavainen said...

No tuota pikkelssiä on tullut käytettyä itsekin, jokseenkin ironisessa mielessä tosin.
Ja TKpa olikin viksu, eikä pöllöillyt. Kiitokset siitä.

Halo Efekti said...

Minäkin olen sun mukava itseilmoittautunut kanta-asiakas vaikka rahallinen panostukseni kaupankäyntiin onkin jäänyt vielä tässä vaiheessa sangen vähäiseksi rajoitetun finanssipoliittisen asemani takia :)

Megapikkelseistä haastelevat ovat (omasta mielestään) hjumoristejä tai vierailevat usein kotimaisilla valokuvausfoorumeilla.

Mikko J. Kalavainen said...

Joo mutta tutut ja OIKEAT kantatyypit on ihan eri asia. Jotkut kun olettavat automaattisesti ekalla käyntikerrallaan saavansa kaikki alet.

erkka said...

Jep. Tuota usein asiakaspalvelijoiden suusta - ihmisillä on usein vääristynyt kuva omasta asiakkuudestaan. Vaikka kävisi usein tai olisi tuttu, voi olla hyvä asiakas, mutta ei se aina oikeuta alennuksiin - ja jos jokus sitä sattuu saamaan, niin ei sitä kannata aina odottaa.

Toisaalta minua ahdistaa myös sellaiset tutut puodinpitäjät, jotka pyöristävät aina alempaan euroon, kun on joskus tullut tehtyä jonkin sortin yhteistyötä. Sellaisesta tulee itselle vaivautunut olo - ikään kuin kävisin siellä vain alennusten takia.

Jos kävelen tavaran kanssa tiskille, niin olen kyllä valmis maksamaan lapussa lukevan hinnan.