Thursday, July 27, 2006

Apolokia


Niin siis nythän on niin että Tausa, Rakas ja Arvostettu Pomomme on viimeinkin lomalla, tuolla Lapin erämaissa jossain sen kaksiviikkoisensa, ja sehän sitten tarkoittaa sitä että allekirjoittanut on vara-Tausana ja SEHÄN taas tarkoittaa sitä että kamera on tiukasti minun kädessäni, ja SE tarkoittaa sitä että kotona ja vapaa-ajalla ei tule kuvattua sitäkään vähää mitä tähän mennessä. Eli näitä kuvia ei synny lainkaan uusia nyt, paitsi siis työ-aiheisia.

Mistä on ihan pakko mainita viime lauantain kuvauskeikka, Petäjävedellä (taas mainitaan Pettuvesi tässä blogissa, kummaa.), Vanhassa Kirkossa, tiedättehän, se Unesco-kohde.
Morsian kun puhelimessa kertoi että "on suunnitellut että haluavat kuvan itsestään vanhassa puuveneessä siinä järvellä silleen että se kirkko on nätisti taustalla ja silleen, ja että minun pitäisi olla kuvaamassa toisessa veneessä ja silleen..." niin myönnetään että hieman löi hikeä pintaan, että mihinkähän tässä oikein joudutaan.
Vaan hyvinhän se meni. Ja kuvistakin tuli hyviä.

Suuri ja Loistava Saarinen kun on piruuttaan ottanut tähän lomansa ajaksi noita miljöö-kuvauksia useammankin, ihan vain minun ilokseni. Itsehän se ei ole tainnut paria useampaa tehdä tässä seitsemän vuoden aikana, ja nyt on ihmeellisesti kahden viikon aikana monta. Nooh, tehään pois.
Johan tässä varpaille asteltiin muutenkin, telkkarissa tuli oltua (Keski-Suomen Uutiset tiistaina 25.7), ja myymälän studiokuva-malliseinänkin laitoin uuteen uskoon, ihan itse valitsemillani (ja osittain kuvaamillanikin) kuvilla. Siellä nyt sitten on, meidän Mikael ja Sarin Inka ja tuore pariskunta Törn. Muunmuassa.

Niin tuo kuva tuossa ylhäällä on vain täytettä taas, häämatkalta Kreetalle. Aivan loistava ulko-sisä-ravintola, tuommoisen avatun kerrostalon yläkerrassa, joka oli tosiaan auki eli ilman kattoa.
Ruoka oli huimaavan kallista (suhteessa), mutta on myönnettävä että parempaa stifadoa en ole syönyt koskaan, missään ikinä.
Ja kuva on muuten käsivaralta kuvattu nelisataselle filkalle, oisko ollu 1/4 sekunti. Siinä sitä Leican taikaa.

No comments: