Tuesday, May 16, 2006

Varsin Siedettävää Viskiä

Maisteltiin Appiukon kanssa tässä viikkopari sitten...

Tuoksu...

... ja reaktio.

Ja mikä hulluinta, se oli Japanilaista. Tuossa kuvassa näkyvä pullo, Nikka Whiskyn blended-viskiä kaiken lisäksi. Omassa lasissa oli Suntoryn Single Malttia, joka ei ollut likikään yhtä hieno. Ihme homma.

Paikkana tietenkin oma kotoisa "lähibaarimme", Vihreä Haltiatar. Ei ihan joka baarista löydykään hyllystä neljää (vai oliko niitä viisi) japanilaista viskiä, tai vielä enempää Absintteja. Oluitakin on enemmän kuin mitä jaksaa ajatella, saattaa jopa olla enemmän kuin Bricksissä?
Jostain kumman syystä olemme appiukon kanssa pitäneet päämajanamme Jyväskylän reissujen "Sikari & Olut"-istujaisilla juurikin Bricksiä, joka on sekä kamala (asiakaskunnan suhteen varsinkin), että kaukana. Eipä enää, Menninkäisen olut- ja viski-hyllyt veivät Appiukon sydämen mennessään, eli täällä tuprutellaan jatkossa. En tajua miksei olla käyty aiemmin, itse kun olen kuitenkin tuossa vastapäätä (siis töistä kadun toisella puolen) istuskellut joka kerta (!) kun olen baarin penkkiä kuluttanut viimeisen kahden vuoden aikana.
Puhumattakaan siitä jukeboksista. Ilmainen! Vanha! Vinyylilevyjä! Johan on, Iron Maideniä ja Tapsa Rautavaaraa.

7 comments:

40100 said...

Haltijattaressa olo on usein kuin irtokarkkikaupassa - hyllymetreittäin kaikkea uutta, jännää ja hyvää, mutta jos erehtyy maistelemaan kaikkea, niin tulee vain huono olo.

Rune said...

Miten se olikaan "every time is Suntory time"??? Elokuva oli kuitenkin Lost in Translation...hieno leffa...

P.S....mitäs tykkäät mun uudesta Kuokkala kuvasta?

40100 said...

Se taitaa mennä: "For relaxing times... make it Suntory time"

Bongasin muuten joskus pari erilaista käännöstä siitä mitä sen mainoksen ohjaaja pälättää japaniksi.

Mikko J. Kalavainen said...

On perhana kunnioitettua tuntea ihmisiä jotka ottavat hienoja kuvia rumista paikoista ja pitävät hyvistä elokuvista ja jaloista juomista.
Perhana.

Rune said...

Muistin hiukka väärin miten se meni. 40100 onneksi korjasi. Bill Murray on näyttelijä josta en ole koskaan liiemmin digannut mutta Bob on kyllä aivan loistava rooli, istuu kuin hanska. Olin aivan puulla päähän lyöty kun näin sen eka kerran ja toinen kerta oli vielä paree. En ole vielä nähnyt Broken Flowersia, se on kyllä sellainen mustjuttu myös. Senhän voi vuokrata jo DVD:nä mutta oikeesti se pitäisi kyllä kattoa leffateatterissa.

Rune said...

Luin vielä noi 40100 linkkikäännökset. Heti alkaa hymyilyttämään ja muistaa Bill (Bob) Murrayn ilmeet ja ohjaajan sekä tulkin. Kyllä nyt kelpaa lähteä duuniin.

Berdu said...

Vihreä on mahtava paikka. Asun pari metriä sen yläpuolella, joten happy hourin houkutusta on vaikea vastustaa.

Jukeboxi on mainio aina siihen asti kunnes kavereita alkaa vituttaa se "ainainen Clashin renkuttaminen."