Thursday, December 09, 2010

-22: Berlin Day 2 - Kebabvertailu

"Berliinin Kodin" parvekenäkymä suoraan nähtynä.
CCCP-baarin ikkunasomiste kurkkaa verhon välistä

Kliseitäkin on vaan aina kuvattava

Oih. Schlemmerin sis-kebab ja Jever. <3
Tähän viimeiseen kuvaan on erikseen tartuttava. Hostellia vastapäätä on useampikin döner-jointti, joista suurimmasta ja kauneimmasta, Rosenthaler Grill- und Schlemmerbuffetista saa kaikkea, pizzoista dönerin ja muun kautta salaatteihin ja turkkilaisiin ihmeruokiin, pidet ja muut. Pizzat paistetaan luonnollisesti puulla lämmitettävässä kiviuunissa, ollaanhan miljoonakaupungin keskustassa, ja peruspikaruokapaikassa...
Annosten Kuningas ja Ylivaltias on kuitenkin tuo yllä nähtävä sis-kebab, eli varraskepu. Joo, on se dönerikin siellä hyvä (paitsi kadun toisella puolella Yildizksessä on parempi), mutta kalpenee tämän rinnalla ja pahasti. Lihahan on tuossa annoksessa palalihaa, eikä norsunjalkaa kuten voisi olettaa. Saa vielä valita lehmän, porsaan tahi lampaan väliltä, nämä on nyt lehmiä. Ne on niillä valmiina kepeissä, ja tilauksesta heitetään pari varrasta grillille paistumaan. Sedät touhuaa aikansa jotain muuta, nappaa lihat pois parilalta ja kas, ne on poikkeuksetta kerta toisensa jälkeen täydellisen mediumit.
Tuoreita, rapeita, lämpimiä ranskalaisia ja yrteillä maustettua salaattia rinnalle ja päälle kunnolla kolmea soosia, punaista, tumman makuista chiliä, ja kahta valkoista, kai ne jotain jugurttisooseja on.
Hirvittävän kallis on kyllä, 7.00€. Tavallinen döner irtoaa Mittessä satavarmasti 2.40€, usein 1.90€kin.

Maksaisin tämmöisestä annoksesta Suomessa karvakädelle mielihyvin 15.00€.
Jos vaan joku viitsisi yrittää. Joensuussa ei kukaan viitsi. Ihan perus yrityksen puutetta. Ranskalaisia ei malteta tehdä kunnolla. Pitaleivät heitetään pakastimesta mikroon. "Tulinen kastike" ei ole sinnepäinkään. Salaatinkin saavat mokattua, vetistä valmispaskaa, joka maistuu usein aika monta päivää seisseelle.
Ylpeys on attribuutti joka noihin itämaisiin usein liitetään. Olisivat perkeleet täällä meilläpäin edes joskus ylpeitä ruoastaan. Tai työstään.

Hupaisa detalji muuten Schlemmerissä on se että, ruokajuomaksi voi tilata litran votkapullon, 10.50€. Ja sen kanssa voi mennä kotiinkin.

On ne perhanat vaan.

3 comments:

Anonymous said...

Täällä opitaan tavoille. Kun ei vaadita, niin ei tarvitse tehdä. Syöminen on tankkausta, varsinkin "noissa" paikoissa.

kapa

Minna said...

Jos joskus pääsen Berliiniin, eniten odotan noita kebab-mestoja. Vesi kielellä pelkästä ajatuksesta.

Mikko J. Kalavainen said...

Ongelma ei ole Berliiniin pääseminen, se on helppoa ja halpaa. Ongelma on Berliinistä POIS pääseminen. Toki, ihminen saadaan helposti pois Berliinistä, mutta Berliinin saaminen pois ihmisestä... Se onkin temppu.