Saturday, December 11, 2010

-20: Berlin Day 4: Museossa ja muualla

Museo-Masa. Gemäldegalerie oli hauska Matillekin, ainakin vartijoiden kanssa flirttailu oli kovin suosittua.

Voi sen ubahnikartan sisäistää tietty näinkin. 

Vankipuu. Raukkaparka DB-talon ja sen toisen korkean välissä, ahistettuna lasibetonikanjoniin.

Eikö nää lopu jo kohta? Ei ihan heti.

Näistä TV-tornikuvista on sen verran sanottava että kyllä, tiedän että ne on kliseisiä, muttamutta. Sillä on jokin vaikutus allekirjoittaneen pieneen aivokuoreen tuolla rakennuksella. Sen näkeminen on aina Tapaus, varsinkin eka vilaus pitkän tauon jälkeen.
Samanlainen vaikutus tuntuisi olevan muuten hieman pienemmässä mittakaavassa tosin tuolla Jyväskylän Harjun Tornilla... :D

Sophienstraßella oli taas mukavat joulumarkkinat. Sain sieltä itselleni hatun.

Ja Päämaja tässä. Ison kämpän parvekkeet on tuolla vasemmassa reunassa viimesenä. Viime maaliskuun reissulla oltiin tuossa piikkipaikan kämpässä, kolmella sivulla ikkunaa Berliiniin. Huh perhana.
Hauskasti on jo pää mukautunut tuohon Circuksen uuteen väriin, vaikka alkuunsa, kun nousi Rosenthaler Platzin metroasemalta ja katsoi ylös ja PAM, väärän värinen talo, niin hassultahan tuo tuntui.
Koko paikka oli siis rempattu, huoneet maalattu ja sisustettu uudelleen, kaikki käytävät, raput jne maalattu, samoin respa oli kokenut uudituksen. Hyvä uudistus, hauskan näköistä on edelleen.
Voin suositella vieläkin Berliiniin menijöille;
http://www.circus-berlin.de/
Vaikka dormit alkaakin 19€/yö niin on varmasti sen arvoista kyllä. Juu, on niitä halvempiakin, tiedän, mutta takuuvarmasti siisti paikka jossa on mega-avulias henkilökunta joka puhuu varmaan kieltä kuin kieltä? Enpä tiedä.
Respassa olikin lähtiessämme tyttö joka puhui meille Suomea, opiskeli juuri kaunista kieltämme. Kieltämättä outoa.

No comments: