Wednesday, October 04, 2006

Another visitor... Stay a while, stay foreeveeer!

Kaskas.

Harvinaisia vieraita Foto Saarisella.

Nikon D80
ja
Nikon 300mm f/2.8 ED-IF AF-S VR Nikkor
Voi luoja. Onhan siinä kakkulaa kerrakseen. Juu, ei se pisin eikä suurin lasi ole, mutta miten hyvin se on tehty. Ja siitä kamalasta puisesta kuljetuslaatikostakin on päästy eroon, tilalle on tullut tuommoinen jopa käyttökelpoisen oloinen pehmustettu kassi. Jopas jotakin, rahalle vastinetta.

Vakaajakin toimii ihan naurettavan hyvin, vaikealta tuntuu ajatus että 450millisellä saa kuvattua 1/10sekunnilla terävän kuvan käsivaralta.

Niin, se hinta. Kai se jotain viiden ja kuuden tonnin välillä on.
Mutta kun on leluja saatava niin niitä on saatava. Joillain on millä mällätä.

Ainiin, papukaijamerkki sille joka ensimmäisenä ehtii kertomaan mistä klassikosta otsikko on varastettu.

10 comments:

Aleksi said...

Tuon lainauksen alkuperän muistaminen oli melkein Mahdoton Tehtävä...

Mikko J. Kalavainen said...

Hohoo! Pongpongpong! Kymmenen pistettä ja Papukaijamerkki! Mutta mikä on Kamalan Tohtorin nimi? Muistatko ilman tarkistamista?

lauranen said...

Mikko, tartten apua! Tai ainakin mielipidetta SLR-kameroista ja niiden laadusta, €700-1000 hintahaarukassa? Kaikilla on vaan mielipiteita Canoneista, mites Nikonit? lauranen at gmail.com jos et taalla haluu puida.

Mikko J. Kalavainen said...

Voipihan tätä täälläkin puida. 700-1000€-haarukka on ihan bueno haarukka, huonoa on melko mahdoton ostaa. Pentaxin K100, Nikonilla D80sen voi saada sieltä (kai?), Nikonin D50 on oikein hyvä kamera, tosin alkaa olla jo viime sukupolven makua. Canonin 400D on hyvä kanssa.

Eihän niissä käytännön eroja loppupeleissä ole paljoakaan, kamerakauppaan mars ja kokeilemaan mikä sopii käteen ja päähän parhaiten. Canoneissa enempi pikseleitä (joskus), Nikonit paremmin rakennettuja ja IMO parempi ergonomia.

Vai oliko ihan oikeista kameroista kyse? SLR kun mainittiin, vai tarkoitettiinko DSLR sanoa?

Johanna said...

Teillä varmaan kehitetään 120-filmiä, vai? Mitähän mahtais kustantaa C-41 -kehitys + kuvat (6x6-filmi eli 12kpl 10x10-/15x15-kuvia)? Entä teettekö krossikehityksiä? Mulla on melkeen täys diafilmi, joka mun piti töissä krossata, mutta jäi tekemättä sen tulipalon takia. :/

Yritin tuolta Foto Saarisen sivuilta katella, mutta jäin vaille vastauksia tässä asiassa. Eipä tosin tuota krossikehitystä taida minkään valokuvausliikkeen palveluissa olla mainittuna, kun kyseessä kerran on periaatteessa ihan tavallinen C41-kehitys... Oon vaan kuullut joskus, että kaikki liikkeet eivät syystä tai toisesta suostu ees tekemään sitä.

P.S. Jos muuten joskus kaipaatte jotakuta uusimaan kotisivut, niin täällä vois olla kiinnostusta... ;)

Mikko J. Kalavainen said...

c41 = 5.90€, 10x10cm muistaakseni 1.00€/kpl, 15x15 oli vähän enemmän. Ja siitä blogisti-ale sitten.
Crossit juu, tarkoituksellakin. Työharjoittelijat on perinteisesti kehittäny vahingossa. Edellinen kehitti mustavalkofilmin, kaikki jätekemiat vieläkin hopeahilettä puolillaan. Hienon näköstä kylläkin. Jotkut luulee että krossista jää skäimää prosessiin. No eikä jää, ainakaan C41seen. Ehkä jos negan pesee E-6sessa ni se saattaa sotkea, mutta epäilen sitäkin. Teretulemas.

Johanna said...

Ookoo, täytyypä poiketa sitten kun on filmi kuvattu. :) Saako teitin koneella muuten krossifilmistä kuvatkin helposti ulos? Meillä käytetty Agfa D-lab 2+ ei oikein tykännyt violetista negasta ja kaikki kuvat piti tehdä manuaalilla... Mitkäs vehkeet teillä muuten ees on, Fujinko?

Mikko J. Kalavainen said...

Saa niistä, tapella sen vehkeen kanssa saa aina kuitenkin.
Agfan D-labin kanssa ei oo ihmekään että oli ongelmia, höyryteknologiaa, hih!

Noritsu QSS-3212 (muistaakseni, 32-sarjaa kuitenkin) kone on, oikein jeesjees. Ennen oli Höyry-Noritsu ja Fujin pikkunen Frontieri, sitten vaihdettiin yhteen isoon Noritsuun. (Mie tykkäsin siit Fujista, mutta oli hidas kuin mikä. Elä kerro kellekkään.)

lauranen said...

DSLRpa hyvinkin! Taytyypas kayda kamerakaupassa sitten kun ehtii, ajattelin netista tilata mutta voihan niita tosiaan kayda ihmettelemassa oikeassa kaupassa. Meidan paikallisessa kamerakaupassa ei ole oikein valikoimaa ja sitten taas toisessa kaupassa ei nayta olevan ammattitaitoa/avuliaisuutta. Kiitos kovasti vinkeista! Ilman apua ois kameran ostattelu pian mennyt paattamattomyyden puolelle.

Mikko J. Kalavainen said...

Oles hyvä vaan. Eikä tässä vielä ole edes auteltu kunnolla, kysys jotain nippelitietoa ja sen vaikutusta käytännön elämään ni johan.