Thursday, August 16, 2007

Jäniksen Vuosi part 2?

Ihan pakko on nyt tämä laittaa vaikka ajattelin etten laita ennen lauantaita mitään. No, kuitenkin.
Ilta-Sanomissa tänään illalla tällainen:

Kadonnut it-päällikkö piilottelee metsässä?

15.8.2007 23:14

Poliisi ei ole saanut yhtään varmaa havaintoa 1. heinäkuuta kadonneesta Marko Juhani Ovaskasta. TietoEnatorilla johtotehtävissä työskennelleen jyväskyläläisen perheenisän Volvo V40-merkkinen auto löytyi hiljaisen tien varrelta Ylä-Savosta Sonkajärveltä katoamista seuranneena päivänä. Poliisin mukaan on täysi arvoitus, miksi mies oli jättänyt arvokkaan autonsa seudulle, jonne hänellä ei ole mitään yhteyttä. Polttoainetta autossa olisi riittänyt.

- Muutaman viikon välein tulleiden vihjeiden mukaan metsäpoluilla on tullut vastaan mies, joka on ihmisiä nähdessään juossut piiloon metsään. Emme tiedä kuka tämä henkilö on, toteaa komisario Arto Elomaa Ylä-Savon poliisista.

Elomaan mukaan erikoiset havainnot on tehty muutaman neliökilometrin säteellä auton löytymispaikasta.

- Olemme tehneet etsintöjä alueella, mutta kadonnutta ei ole löytynyt. Olemme mahdottoman tehtävän edessä. Hän voi olla missä päin Suomea tahansa.

Ovaska on erittäin kokenut ja kilpailuissakin menestynyt suunnistaja. Hän oli ollut edellisiltana puhelimitse yhteydessä omaisiinsa. Poliisin mukaan he eivät havainneet mitään lähtöön viittaavaa. Poliisit ovat tarkistelleet mahdollisia olinpaikkoja, keskustelleet asukkaiden, luonnossa liikkujien ja metsästysseuralaisten kanssa. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Ovaska katosi ensimmäisen kerran toukokuun lopussa Leivonmäen kansallispuistoon Keski-Suomessa. Kahden viikon harhailun jälkeen hän käveli itse aamuyöllä kansallispuistosta nelostielle, josta ohikulkeva auto poimi hänet. Mies oli löydettäessä nälkiintynyt, mutta ei hengenvaarassa.

Minna Laukka

Mieletöntä. Kaveri hyppää farkku-Volvoon ja ajaa Savoon ja juoksee metsään. Ja miten mystistä että toisen kerran jo? Mikä sitä sinne vetää?
Miettikää minkä näköinen on suomalainen it-päällikkö kun se kuukauden metsäkeikan jälkeen säikähtää marjassa olevaa Lissua ja juoksee silmät kauhusta pyöreinä pöpelikköön? Harottaakohan sillä tukka? Ja mitä sillä on päällä? Dressmannin ysiysipuku vai Haglöfsin ulkoilutakki vai jotain muuta? Pinkki kauluspaita?
Onkohan se muistanut jättää Veenelikymppisestä lapsen turvaistuimen ja vaimon aurinkolasit kotiin ennen Exodusta?
Tyyppi on ollut jo puoltoista kuukautta reissulla. Syökö se marjoja siellä vai joko se on johonkin Loma-Kouheroon liftaillut ja imailee siellä ossobuccoa ja valdepenaa?

Sen kun tietäisi. Ja että onko sillä joku elukka mukana.

Ihailtavaa toimintaa kuitenkin jollain tasolla.


P.s Syötiin muuten jokunen sieni tässä eilen ja tänään. Jopa minä söin.


Oltiin tuossa saunomassa ja grillaamassa (viimeinkin, eka kerta tänä kesänä! Muttei vika.) ja uimassa (talviturkinkin heitin, nyt jo!), ja siinä välissä kun mie saunaa lämmittelin niin tytsit (ja toinen miehistä) kävi poimimassa näitä jostain siitä läheltä. Tässä siis alle puolet satsista (äitillekin on jaettu jo näistä), käsittääkseni oli ihan hyvin. Sokkarilla näytti olevan sama tavara reilu 48.20€/kg. Joskus sitä säästää.

Mulla oli jotain postaamattomia Holga-juttujakin, mutta olen näköjään jättänyt (toivottavasti) muistitikun duuniin, joten niitä ei ny vielä tule. Mutta kun kerran tää alotettiin ni laitan päivällä jahka uuden tytön kouluttamiselta ehdin. Ja kunhan korvat ei enää soi piiskan paukkeesta. 'Till then.

3 comments:

Markus Puustinen said...

Aika outo juttu. Aika kovasti nauratti aluksi, mutta toivon kuitenkin ettei tapaukseen liity mitään ikävämpää. On kyllä tullut itselläkin mieleen joskus karata metsään lymyilemään.

Mikko J. Kalavainen said...

Joo siis myöhemmin tuli mieleen että kaikella kunnioituksella ja osanotolla kyseisen Päällikön perhettä ja läheisiä kohtaan tietysti tämä. Ei kai se hauskaa ole jos toinen häviää viikkokausiksi metsään. Tosin saihan nuo jo aiemmin varoituksen miehen taipumuksista.

Antti Vettenranta said...

Aika uskomaton stoori.
Sienistä: totta kai söit kantarelleja.