Thursday, January 22, 2015

Uusi Jousi

Nyt ihan pikainen päivitys vaan, ilman korulauseita ja ilman itseasiassa IHAN tositosi hyviä kuvia. 

Mutta mä voin koska oon niin innoissani!


Koska kävin hakemassa Sen Jousen! 


Ja sain tänään kerättyä rohkeuden ja viritettyä tuon, on nimittäin hitusen erilainen kuin tähtäinjousen jänteelle laittaminen... Siinäkin hommassa on oma vaarantunteensa mukanaan kyllä. 
Mutta kun Pikkupojat halusi nähdä niin olihan se Isin sitten näytettävä että no tämmönen. Kun on niin kapoinen että muljahtaa kun tuosta jalan yli taittaa vireeseen. Eikä se nyt IHAN kaikista kevyinkään jousi kyllä ole, 31" vedolla pitäisi olla 50# eli 50 paunaa... Tähtäinjousi on tuossa vireessään missä nyt on, vissiin 28" vedolla 30#. 

Malli on siis vihkiytymättömille nippelitiedoksi (en voi olla ainoa joka sillä elää) tuommoinen Korealaistyyppinen, hevosjousi vissiin ihan oikeasti. 
Eli normaalia huomattavasti lyhyempi (että voi ampua istualtaan hevosen selästä). Tästä johtuen tuo vastakaari (näitä sanotaan vastakaarijousiksi, ne Olympialaisissa käytettävät tähtäinkapistukset on kanssa, vrt. pitkäjousi (niin just se Robin Hoodin jousi) jonka lapojen päät EI käänny ulospäin. Siis vastakaarelle.) on aika kipakka, ja ilman jännettähän se kääntyykin aika erikoisen näköiseksi.Tuo viimeinen kuva siis lepoasennossaan. Kahva on samoin päin kuin tuossa ylemmässäkin, eli ihan täysin toiseen suuntaan se haluaa taipua. Vaan eipäs anna jänne sen olla tuollainen, ja minäkin vielä menen ja vedän jänteestä vielä lisää taaksepäin. 
Ei se nyt ihan kovin suuri ihme ole että se nuoli lähtee jokseenkin nopsaan liikkeelle. 

Näitä kuvia käsitellessä tajusin montakin asiaa, että "no ei kun pitää tehä silleen ja tolleen eikä tälleen". 
Olin jo jättämässä koko hommaa pois, mutta sitten mietin että "Ja perhana, nyt on fiilis tää, ja sitäpaitsi minun blogi, saan laittaa puolivillaisia kuvia jos niillä on joku pointti", joten siinäpäs on NIIIIH. Deal with it. 

No tuleehan tästä aiheesta vielä uusikin posti, en minä niitä kuvia voi jättää tekemättä nyt kun keksin kikan. 

SITÄPAITSI HEMMETTI. 
Kuvissa on väärä jänne. Tähänhän tulee punainen.

Ja onhan minulla muutakin uutta näytettävää kyllä, tuolta accesoires pour l'arc -osastolta. Luodaan kokonaisvaltainen katsaus välineisiin, ja verrataan ironisesti tähtäinvehkeiden lisävaruste-arsenaalia tähän. (Voin kertoa että kuusiokoloavaimia ei nyt ihan kovin paljon laukkuun tarvittu... :) )

No comments: