Wednesday, March 10, 2010

micro 4/3sista edelleen.

No kyllä, alkaahan se tämä menemään jo aika älyttömäksi, epätoivoiseksi jnejnejne. Mutta on tämä aiheellistakin kyllä. Toimitusjohtaja tuossa esitti kysymyksen, että "Mikä se olis semmonen kamera mikä kulkis mukana kävelyllä ymym, mutta millä voi ottaa julkaisukelpoisen kuvan, mutta ei maksa omaisuutta? Että Leica M9 on ulkona laskuista, mutta koko saisi olla maksimissaan se..."
Ehdotin lonkalta D200sen takaisin ottoa, mutta idea tyrmättiin, koska kamera ON liian suuri. Jostain olen tämmöiseen törmännyt, tämä on nyt pyörinyt työpöydällä puolisen vuotta ainakin.

Can't remember where I found this, possibly from the dpreview.com Forums. If it's yours, I apologize and will remove on demand.

Siinä siis Nikon D200 ja D40. Koko-eroa on, sanoisinko, jonkun verran. Nyt sitten tänään osuin näihin:

Panasonic GF-1 / 20mm f:1.7 ja Nikon D3000 / 35mm f:1.8

Eli D3000nenhan on samankokoinen kuin tuo ylempi D40, ja tuo 35mm linssi on pienin valovoimainen suht-normaalipolttovälinen linssi joka toimii automaattitarkennuksella noissa pikku-Nikoneissa. 
Game Over.
Juu. En enää sano mitään, alan vaan pidättämään henkeäni niin pitkään että joku lahjoittaa minulle edes lainaan tahi testiin tuon Panasonicin. Ja mielellään etsimen siihen, oikean etsimen, ei niitä sähköisiä hirmuja kiitos. Seuraava kuva todistakoon että saa siitä Olympuksen EP-sarjastakin sievän:

Image: fdigital / RangeFinderForum

No huhhuh. Lie on aika mennä tekemään jotain hyödyllistä, vaikka mahdollisesti töitä.

1 comment:

sikaheimo said...

Mulla on ollut loppusyksystä/alkutalvesta lähtien E-P1/2 käytössä, ja voisin sanoa että tykkään, aika paljonkin. Ei ihan Leican veroinen, mut vaihtuvalinssiseksi digiksi aika näppärän kokonen. Eikä kuvanlaadussakaan häpeämistä ole.