Tuesday, May 15, 2007

Pahoitteluni

Rover times two

Voivoi kun minä vihaan blogientryjä jotka alkaa lauseella "Anteeksi kun en ole päivittänyt aikoihin, mutta...". Siksipä en aloitakaan tätä niin, vaikka sisältö onkin sama.

Miten tämä näin on jäänyt.

Ei ole oikein kuvia mitä olisi halunnut näyttää. Ei ole ollut asiaakaan, vaikka asiaa on ollut yllinkyllin.

Ei ole ollut aikaa. Ja tämähän on ihan puhdas valhe. Aikaa on ollut, intoa ei.
Jotenkin tuo eläminen nykyään vie mehut.

Mutta mitäs tänne kuuluu sitten? No jaa. Asioiden ostaminen tuntuu olevan ajan henki. Tai lähinnä ajattelu että tuon tarviis ja tuon ja tuon.

Autonkin sain kuntoon, ja uudet renkaatkin alle. Kyllä nyt kelpaa taas.

Uusia tuulia nörtti-osastolle odotettavissa lähiaikoina, toivottavasti. Muutoksen tuulia. Älkää nyt ajatelko Scorpionsia, se jää vaan päähän soimaan.

Pisteet ja hymiö ekalle joka tajuaa kuvan otsikon.

Laitetaan toinenkin tähän. Viime kesältä, Yösialla kuvattua ihanuutta. Taustalla M-Realin tehtaat, eipä uskois.

Sommitteluvirhe

Täytyy kuvata lisää tuolla, kyllä noi aika kivoja on vaikkei niissä mitään ihmeellistä olisikaan. Voi kun sen Rolleiflexin sais vielä joskus. Kuvan nimi johtuu tietenkin siitä että noiden kukkien ei pitänyt rikkoa horisonttilinjaa muistaakseni, mutta tämä on niillä lähilinsseillä kuvattu, ja se parallaksi yllätti kovin.

Päivittelin työkoneen Photarin sen uusimpaan ikarnaatioon, CS3seen.
On se ihmeellistä, CS2nen jäi välistä kokonaan, melkonen hyppäys uuteen on nyt tämä. Mutta hemmetti miten hyvä se nyt on. En muista koska olisi näin paljon pikkuparannuksia tullut Photariin, nimenomaan juuri semmoisia mitkä auttavat minun töitäni huomattavasti. PS7 -> CS muutoskin tuntuu pieneltä, vaikkei todellisuudessa missään tapauksessa taida olla sitä.
Tämä vinkkinä siis niille jotka miettivät päivittämistä, kannattaa. Ei se upgreidi maksa kun 250€, se on mielestäni tästä ilosta pieni hinta.

Takki pitäis ostaa. Ulkoilutakki kesäksi ja syksyksi. Olisi helppoa ostaa semmonen geneerinen "ulkoilutakki" Prismasta, kahiseva ja muovisen tuntuinen. Mutta en minä halua semmoista. Tarvitsen vain. Jotain mikä pitää tuulen ja ötökät pois puistossa ja mökeillä. Ja missä on taskut. Nykyisellään kun ainoa mahdollisuus toppatakkien lisäksi on huppari-villatakki-yhdistelmä, niitä taskuja oppii arvostamaan kummasti.
Fjällrävenin Greenland-takin (hemmetin huono kuva on tuolla sivuilla, ihan eri näköinen on oikeasti, outoa.) haluan, hauska yhdistelmä funktionaalisuutta ja retroutta, jenkkien M65-takista otettu paremmat puolet ja laitettu huppu. Kunnollisen hupun tärkeyttä minulle ei voi liioitella. Noissa armeija-takeissa kun on se semmoinen ärsyttävä kaulukseen piilotettu liruhuppu, ei semmosella tee Mikko mitään. Rumakin on.
Mutta 149.00 € vuorettomasta kangastakista (vaikka kuinka ois G-1000-matskua) tuntuu vaan niin jyrkältä. Eikä siihen edes saa talvivuorta. Tosin tarvitseeko kesätakin toimiakaan talvella?

No, jospa noista kilometrikorvauksista lohkaisee tuon verran. Vaikka olishan niillekin rahoille muutakin käyttöä.

7 comments:

erkka said...

Tjaa. On taidettu tiirailla samaa takkia. Taidan kuitenkin vielä jatkaa etsintöjä.

Minun vuosia palvellut Leviksen palttooni alkaa lahoamaan päälle, joten pitäisi saada jotain kevyttä mutta kestävää.

Edellisen reuhkan nerokkuus oli... ööh.. mitenköhän sitä kuvailisi... siinä, että siinä se oli tavallaan kaksikerroksinen - , jolloin siihen pystyi halutessa jemmaamaan aivan tolkuttomasti tavaraa ilman suurempia pullotuksia.

Siinä oli myös rautalangalla muotoiltavissa oleva huppu ja monta muuta käytännöllistä piilo-ominaisuutta.

Mikko J. Kalavainen said...

Kaksikerroksinen? Eh?

Ja näpit irti mun takista.

Antti Vettenranta said...

Hei mul on rolleiflex. Huollettu 1930-luvun lopulta. Voin vaihtaa se leicaan jos haluat.

Tsemppiä takin etsintään!

Mikko J. Kalavainen said...

No ihan noin epätoivonen en kuitenkaan ole. Kiitos mutta eikiitos. ;D

kissamau said...

*viheltää wind of changeä*

tattis vaan.. näen ehkä ensi yönä unta Klaus Meinestä..

R.C.Snellman said...

Mulla on niin hieno nahkarotsi -80 luvun loppupuolelta (jos en ihan väärin muista) ettei se mitään päivittämistä kaipaa paitsi että kerran on vetskari vaihettu...ja sit mulla on uus fillari sellainen tulipunainen vanteita myöten...on kyllä niin messevä peli että alta pois....otan vielä kuvat molemmista ja laitan tänne kun ehin...Niin, tänään on sitten tasan vuosi siitä kun meikä oli kunkku. Tarttee varmaan mennä kattoon mitä siellä tänään on tarjolla. Ai missä, no Yläkaupingin Yössä tieteski. Ei ohjelma kuitenkaan oo niin hyvää kun viime vuonna...hehheh...

Kale said...

Käyppäs ihan vaan piruuttasi katsomassa täältä takkiasioissa:
http://www.eratukku.fi/
Itse olen sieltä hommannut parikin settiä vaatetusta. Ovat toimivia sateessa ja tuulessa kyllä. Eikä ole pahan hintasiakaan - mun mielestä. Tietysti auttaa, jos pääsee käymään paikanpäällä, mutta ihan lähelläsi ei taida puotia olla.