Thursday, April 12, 2007

Danone Activia

Benrope avautui tästä samasta asiasta näköjään mistä itsenikin piti.

http://www.melankolia.net/benrope/2007/04/probioottien_puolesta.html

Eli ne Danonen Activia-terveysjugurttimainokset. Missä nyt sanotaan että "kolme neljäsosaa Suomalaisista suosittelee Activiaa". Ei nyt puututa tuohon galluppiin ja siihen miten se on tehty tai ei ole tehty, vaan tähän:

Miksi normaalin ihmisen (3/4 väestöstä lienee "normaaleja") tarvitsisi "nopeuttaa ruoansulatustaan", kuten minulle eilen telkkarista mainostettiin?
Kiitos vaan, ihan sopivaa vauhtia se paska tulee ulos muutenkin. Aika monella muullakin käsittääkseni.
Mitä vaivaa on liian hitaasta ruoansulatuksesta?
Ja mikä se "vatsavaiva" on mikä esimerkiksi sitä mainoksen nörttipojan vatsaa "ajoittain vaivaa"? Ripuli? Ummetus? Vatsahaava? Mitä tuo parantaa tuo jugurtti?`Emmä tajua. Miksei sitä voi sanoa siinä mainoksessa? Mikä helvetti edes on ACTI REGULARIS(rekisteröity tavaramerkki)?

Nettisivuilla sanotaan että "Stressi, liian vähäinen kuidunsaanti ja epäsäännölliset ruokailutottumukset" aiheuttavat turvotusta, ilmavaivoja ja ummetusta.
Ja niitäkö sitten korjataan ylihintaisella jugurtilla mihin on lisätty maitohappobakteereja? Koska sitähän tuo vain on. Paljonkohan halvemmaksi (tai tehokkaammaksi?) tulisi syödä samat maitohappobakteerit Apteekin hyllyltä?
Eiköhän se olisi muutenkin helpompaa vetää sitä ruisleipää sen paskavehnäpullan sijaan lounaalla ja koettaa muistaa käydä sillä lounaalla ja vaikka aamiaistakin muistaa vetää välillä?
Stressiin ei tietenkään ole helppoa ratkaisua, mutta ei se tämä jugurttikaan siihen kovin paljoa taida auttaa.

Sitäpaitsi jos tuo maitohappo on "kliinisesti tutkittu ja todistettu sen ruoansulatusta nopeuttava vaikutus", ei mielestäni voi samantien sanoa että tuon jugurtin on kliinisesti todistettu sen tekevän.
Ja miten se on tutkittu? "Useissa eri kliinisissä tutkimuksissa ympärimaailman", eli todennäköisesti Danonen konttorien kahvihuoneissa. "Joo, kyllä nyt tuntuu paremmalta, tää homma on selvä"

Äh. Turhaan vaahtoan taas. Mutta tulipahan sanottua sitten.

2 comments:

Halo Efekti said...

Tuo on just sitä mainosskeidaa...

Mainonnan keinoin tehdään jollekin oireyhtymälle niin siisti nimi että sitä on kiva potea ja siihen joku karkilta maistuva hoito... Tämähän on aivan sama kuin laktoosi-intoleranssi, sehän tuntuu olevan monellakin. Uskon satavarmasti että se paranisi usealta, jos se kulkisi entisellä nimellään pierutauti. No, ainakaan sitä ei tuotaisi jokakäänteessä esiin siis...

Sitten on tämä "tuotteella on laksatiivinen vaikutus", siis että "se lentää kuin varpusparvi" - sitäkin termiä ja ominaisuutta voi huoletta käyttää mainoksessa. Mut tilannehan on livenä sellainen että kaasun mukana tulee siis myös näyte pöksyyn.

Siis jos palaamme probiootti-aiheeseen niin noihan on aivan jonninjoutavia turhakkeita koko tollaiset pikkujogurtit - ja hirveän kalliita (samat vaikutukset saa piimästäkin). Mut ainahan sitä saa mainostaa ja tarjota tuotetta, sehän se törppö on joka ostaa.

Anonymous said...

Asiaa! Itsehän juuri ostin kyseistä jugurttia ja syön sitä parhaillaan tässä koneen ääressä. Lääketieteen opiskelijana tuotepakkauksen tekstit luettuani ajattelin tarkistaa, että minkälaisia nämä "useat eri kliiniset tutkimukset" tarkkaan ottaen olivat olleet. Mutta ei, eihän siitä sitten löytynytkään tietoa mistään. Tästä suivaantuneena pitäydynkin vastaisuudessa perinteisessä asidofilus bifidus-piimässä!

Jos vedotaan tutkimukseen, niin pitäisi varmaan kertoa varmaan myös lähteet. Niin.