tag:blogger.com,1999:blog-19301600.post116245529867621056..comments2022-12-08T02:23:43.231+02:00Comments on fotomik: Partagas Serie D no. 4Mikko J. Kalavainenhttp://www.blogger.com/profile/14913126516003216731noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-70179958799269344372007-01-08T12:55:00.000+02:002007-01-08T12:55:00.000+02:00Vastailen Kilvelle sähköpostilla, Jyväskylä-mafian...Vastailen Kilvelle sähköpostilla, Jyväskylä-mafian kokoontumisia voisi helpoiten järjestellä sikaritalo.fin foorumilla. Vai mitä?Mikko J. Kalavainenhttps://www.blogger.com/profile/14913126516003216731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-28669582494546487582007-01-08T03:28:00.000+02:002007-01-08T03:28:00.000+02:00Tervehdys vaan ensiksi kaikille sikarien ystäville...Tervehdys vaan ensiksi kaikille sikarien ystäville! Mahtavaa kuulla ja siis huomata, että nettiä selaillessa voi löytää jyväskylästä tämän henkistä porukkaa. <br /><br />Olen omalla kohdallani harrastellut sikareita vasta 2-3 vuotta ja pyrkinyt pitämään sen satunnaisena, entisistä malboro-tavoistani johtuen.<br /> <br />Harrastelen myös viskejä, viinejä ja muita juomia, ja pidän säännöllisen epäsäännöllisesti maistatuksia ja koulutuksia aiheista. <br />Olen jo jonkin aikaa ajatellut yhdistyksen perustamista jyväskylään, mahdollisesti nimellä viski ja sikarikerho? Tai muuta vastaavaa. No tästä myöhemmin lisää.<br /><br />Tuossa makuaistiasiassa olen samoilla linjoilla Mikon kanssa, 88 ei ole viski, ei siis maistu hyvälle viskille ja itse asiassa se on sekoite, eli sillä ei ole mitään tekemistä esim. mallasviskien kanssa. <br />Niin sikarit, viinit ja viskit kuin muutkin nautintoaineet avautuvat makujen ja kokemusten muodossa ajan ja harjoittelun myötä. Tätä prosessia voi toki vauhdittaa osallistumalla maistatuksiin ja koulutuksiin, mutta omat kokemukset ovat kuitenkin tärkein osa.<br /><br />Noista ravintola ajatuksista vielä, menkää pian sinne figaroon. Poikkesimme avovaimon kanssa sielä 1.11, ja söimme parasta lammasta pitkiin aikoihin. Toki viiksetkin toimii, hiukan pelkistetympi lista -pitävät vanhaa tyyliä yllä, hyvä niin. <br /><br />Yhteistä sikarihetkeä voisi suunnitella aluksi, noin ajatusten vaihtoon ja muuhun. Kirjoitelkaa jos kiinnostaisi, ajatuksia, kaikki vapaasti.<br /><br />Topi Kilpi<br />tkilpi@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162803047968537932006-11-06T10:50:00.000+02:002006-11-06T10:50:00.000+02:00Erkka joo, Figaro on hirmu mukava kanssa, useamman...Erkka joo, Figaro on hirmu mukava kanssa, useamman kerran on sielläkin käyty, pariin vuoteen tosin ei ole.Mikko J. Kalavainenhttps://www.blogger.com/profile/14913126516003216731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162658153236356162006-11-04T18:35:00.000+02:002006-11-04T18:35:00.000+02:00Mä en ymmärrä tollaisista makunautinnoista mitään,...Mä en ymmärrä tollaisista makunautinnoista mitään, mulla on suu niinsanotusti tuohesta. Tunnustan ihan rehdisti.<BR/><BR/>Laitan sulle ne kuvauskuvat kohta meilaten, huomasin vasta nyt pyyntösi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162489984251570422006-11-02T19:53:00.000+02:002006-11-02T19:53:00.000+02:00Ah. Viskit ja sikarit ovat niitä elämän kivoja jut...Ah. Viskit ja sikarit ovat niitä elämän kivoja juttuja... sikarit ovat jääneet viime aikoina vähälle. Sikarit ja konjakit ovat muuten siinä mielessä hyviä nautintoaineita, että laadun tunnistaa vaikkei niistä pitäisikään. Viskien kanssa menee välillä hieman makuasioista kiistelemiseksi :D<BR/><BR/>Jyväskylän ruokapuolesta vielä sen verran, että Figaro myös aivan mainio. Kissanviiksiin en ole vielä eksynyt, ehkä juuri sen logon vuoksi. Pitänee kokeilla.<BR/><BR/>Asiasta toiseen, hyvä kun muistutit tuosta kameran kellosta :) Se unohtuu minulla aina. Unohdan siirtää sitä myös aikavyöhykettä vaihtaessa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162476245233945992006-11-02T16:04:00.000+02:002006-11-02T16:04:00.000+02:00Paskat tässä kovin hc-harrastaja olla itekkään. Ku...Paskat tässä kovin hc-harrastaja olla itekkään. Kunhan pitää hauskaa.Mikko J. Kalavainenhttps://www.blogger.com/profile/14913126516003216731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162475799868885622006-11-02T15:56:00.000+02:002006-11-02T15:56:00.000+02:00Mää luen näitä sikarijuttuja kanssa mielelläni. Va...Mää luen näitä sikarijuttuja kanssa mielelläni. Vaikka kotona on humidori ja siellä muutama pölli, en ole kuitenkaan kovin vihkiytynyt asian harrastaja.Antti Vettenrantahttps://www.blogger.com/profile/07122527966156818051noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162462588048211092006-11-02T12:16:00.000+02:002006-11-02T12:16:00.000+02:00Kyllähän se on kylmä tosiasia ettei kaikki sovi ka...Kyllähän se on kylmä tosiasia ettei kaikki sovi kaikille.<BR/>Tosin viskit ja sikarit vaativat ehdottomasti mielipiteen muodostamiseen tasapainoisen maistelun, eli pitää kokeilla sitä helvetin hyvää ja sitten sitä järkyttävän huonoa. <BR/>Varsinkin näissä kahdessa tuntuu että kaikki, ihan kaikki ketkä on kieltäny ehdottomasti pitävänsä kummastakaan, ovatkin sitten maistaneet Viski88sia ja rkioskilta ostettuja meesterhenkkejä, ja sitten luulevat että tietävät mille sikari ja viski maistuvat. <BR/>Ja sitten joillekin ei vain maistu. Piste.<BR/>Monestihan se aversio tulee sieltä övereiden puolelta, kuten itselle, viski oli monta vuotta ihan verboten. Kunnes näin valon uudelleen.<BR/>Voi käydä sinulle konjakin kanssa, tai sitten ei.<BR/><BR/>Kiitos kivoista sanoista. Taas jaksaa vöyhöttää.Mikko J. Kalavainenhttps://www.blogger.com/profile/14913126516003216731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19301600.post-1162459548409008082006-11-02T11:25:00.000+02:002006-11-02T11:25:00.000+02:00Tarvitaankohan siihen joku erityinen makunystyroid...Tarvitaankohan siihen joku erityinen makunystyroiden rakenne, etta pystyy nauttimaan sikareista tai viskeista noin tarkasti? Vai onko se vain tottumiskysymys?<BR/><BR/>Sikareita vastaa minulla ei ole mitaan, mutta hukkaan menisi tuollainen minun polttaessani, kun ei tieda minkalaiset on hyvat sauhut. Siis tassa yhteydessa, hah. <BR/><BR/>Viski ja konjakki sen sijaan maistuvat vaan ihan kamalille, vaikka mielellani niihin yrittaisin totutella. Luulisi etta tallainen muuten innokas viinanjuoja olisi kykenevainen harjoittamaan itseaan viskinjuojaksi, mutta ei. <BR/><BR/>On varmaan tullut juotua nimikkojuomaani Jalosen Viinaa liikaa, niin ettei konjakkia voi edes haistaa ilman etta alkaa yokkimaan.<BR/><BR/>Mutta silti luen mielellani naita sun sikariraportteja. Kirjoitat kaikista harrastuksistasi niin innostuneesti, etta alkaa tekemaan mieli kokeilla itsekin. Ensi kerran kun nahdaan, minulla on neulanreikakamera kainalossa, sikari huulessa ja taskumatti taynna viskia.lauranenhttps://www.blogger.com/profile/11551125081919989326noreply@blogger.com